Siirry sisältöön
emtslay

mua kiusataan tosi paljon kotikaupungis ja mua syrjitää paljon ja musta kans levitetään tosi paljon kaikkee huhuja ja puhutaa pahaa selä takaa. Tietääks joku miten saada lopwtwttuu tällänen ilman et aikuisten pitäis puuttuu asiaa

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Olen pahoillani, että olet joutunut kokemaan kiusaamista ja syrjimistä. On todella kurjaa ja epäreilua, että sinusta levitetään huhuja ja puhutaan pahaa selän takana.

Kysyt viestistäsi, miten kiusaamisen saisi loppumaan ilman, että aikuiset puuttuisivat asiaan. Joskus se voi tuntua vaikealta kertoa kiusaamisesta, mutta nimenomaan aikuisten tehtävänä on siihen puuttua. Kiusatun ei ikinä tarvitsisi pärjätä yksin tilanteessa ja siihen on oikeus saada apua. Kiusaajat toimivat väärin, kun kiusaavat ja siihen tulisi puuttua.

Vaikka toivoit vinkkejä siihen, miten saada kiusaaminen loppumaan ilman aikuisen tukea, niin haluan tässä kuitenkin tarjota tukea siihen, miten asian voisi ottaa puheeksi aikuisen kanssa. Jos et ole ihan vielä valmis kertomaan aikuiselle, niin toivon, että muistat nämä myöhemmin.

Jos kiusaaminen tapahtuu koulussa, niin opettajilla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen. Voit kuitenkin kertoa alkuun ihan kenelle tahansa aikuiselle, kenet koet luotettavaksi ja turvalliseksi. Tällainen aikuinen voi olla esimerkiksi vanhempi, joku muu lähipiirin aikuinen, joku koulun työntekijä tai nuorisotyöntekijä. Tärkeintä on, että voit kertoa kiusaamisesta rehellisesti ja kuinka toivot saavasi siihen apua.

Vaikeista asioista puhuminen ei ole aina helppoa, vaikka juuri puhuminen olisikin tärkeintä. Jos tuntuu, että asiasta ääneen sanominen tuntuu liian vaikealta, niin voit kokeilla kertoa asiasta kirjoittamalla viestin haluamallesi aikuiselle.

Täältä voit lukea hieman lisää vielä siitä, miten kiusaamiseen voi saada apua: https://www.nuortennetti.fi/kiusaaminen/minua-kiusataan/

Jos haluat jutella kiusaamisesta tai ihan mistä tahansa muustakin luottamuksellisesti ja nimettömästi, niin meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) voi myös aina soittaa. Voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon todella, että kiusaamiseen puututaan ja saat olla rauhassa. Muista, että olet arvokas ja tärkeä juuri tuollaisena kuin olet!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: joo

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top