Siirry sisältöön
Ei.ketään.vittu.kiinnosta

[Osa tekstistä poistettu] Koska mikään ei voi sattuu enemmän kuin mun elämä just nyt.

Oltiin joskus 1-4-luokilla parhaat kaverit henkilöiden 💙 ja 💜 kanssa. Sitten alkoi tulla pientä halkeilua väleihin. 5-luokalla 💙 ja 💜 alkoi olla vaan kahdestaan ja heivas mut ulos porukasta. Ei olla puhuttu nyt melkein kahteen vuoteen, ja joka kerta paukauttavat oven nenän eteen ja valehtelevat opelle, että minä kiusaan heitä.

Nyt 6-luokalla kuvioihin tuli 💚, jonka kanssa oli ihan kiva olla. Varsinkin, koska ei ollut muita kavereita. No, nyt tästä alkaa tulla monimutkaista.

Yhtäkkiä 💚 sitten parin kuukauden jälkeen alkoikin olla ilkeä, mutta ei ikinä sanonut, ettei haluaisi olla kanssani. 💚 alkoi hengata 💛:n kanssa, eikä enää edes puhu minulle. En tajua, mitä tapahtui. Nyt 💚 ei näköjään ole 💛:n kanssa, vaan 💙:n ja 💜:n. Kerroin joskus 💚:lle, mitä tapahtui 💙:n ja 💜:n kanssa. En ymmärrä, miksi hän tekee niin, mutta luulen, että 💚 on juuri sen takia piruillakseen 💙:n ja 💜:n kanssa.

💙 ja 💜 ovat monesti haukkuneet 💚:ta selän takana, mutta en ole varma, tietääkö 💚 sitä. Mutta ei hän minua kuuntelisi, joten ihan sama.

No vittu ihan sama. Ei ketään kiinnosta. Yritän nyt olla hiljaa peiton alla ja tukahduttaa itkua, mut se onnistuu aika huonosti. Mun ois pitänyt nukkuu jo monta tuntia. Mut mitä väliä. Millään ei oo mitään väliä.

Kukaan ei ees kuuntele.

Ketään ei kiinnosta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun rohkeasti kerroit tilanteestasi. Poistin otsikostasi ja tekstistäsi itsetuhoisuuteen viittavan tekstin. Olen lukenut tekstisi kuitenkin kokonaan.

Tuntuu todella kurjalta puolestasi, kuinka sinut on jätetty ulkopuoliseksi kavereidesi toimesta. Ulkopuolelle jättäminen ja ilkeily on aina väärin. Ilmeisesti et ole myöskään tainnut saada kunnollista selitystä tapahtumille.

Joskus kavereiden kanssa voi tulla haastavia tilanteita, jotka voi saada sovittua jälkikäteen. Joskus taas kaverisuhteet voivat syystä tai toisesta päättyä, eikä asioita saa kunnolla selvitettyä – silloin olo voi olla musertunut ja toivoton, varsinkin, jos tilanteeseen on liittynyt ikäviä asioita. Sinä kuitenkin ansaitset itsellesi sellaisia ystäviä, jotka arvostavat sinua ja kohtelevat sinua kunnioittavasti.

Tällaisten asioiden kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin ja onkin todella hienoa, että kirjoitit tilanteestasi tänne keskustelupalstalle. Vaikeista ajatuksista ja tunteista on tärkeää puhua myös jonkun lähellä olevan luotettavan aikuisen kanssa. Varsinkin itsetuhoisten ajatusten kanssa ei koskaan pidä jäädä yksin, vaan niistä on aina tärkeää kertoa jollekin, jotta saa itselleen apua. On myös tärkeää, että aikuiset puuttuisivat ikävään käytökseen sinua kohtaan.

Miltä sinusta tuntuisi kertoa tilanteesta jollekin läheiselle aikuiselle? Tämä aikuinen voi olla joku lähipiiristäsi, tai esimerkiksi koululta opettaja tai kuraattori. Lähelläsi olevia aikuisia varmasti kiinnostaa, mitä sinulle kuuluu ja mitä on tapahtunut.

Jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Olet tärkeä ja arvokas! <3

Voimahalauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Jos vaan [osa otsikosta poistettu]?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top