Siirry sisältöön
🌻

Moikka. Musta tuntuu, et mun elämä on ihan paskaa ja täs ei oo mitään järkee. Koko ajan on tylsää ja ärsyttää kaikki. Muut pitää hauskaa ja mä vaan tääl murjotan. Luulin et lomalla ois kivempaa, mut ei, ihan samanlaista tää on yhä tai itseasiassa vielä tylsempää, ku en edes kavereita nää. Tekis mieli vaa küøllã. Mä en jaksa enää tätä! Ja kun kukaan ei oikeesti kuuntele ja ymmärrä mua vaikka niin väittäiskin. En jaksa olla tämmönen läski, tyhmä, rillipää jne joka on ihan paska ihminen. Oon niin kateellinen muille, jotka on luonnostaan kauniita ja laihoja ihmisiä. Miks elämän pitää olla näin epäreilua? Miks mua ei kuunnella? Miks mun pitää olla tämmönen? Miks mun pitää kestää tätä? Miks mun ei anneta kuolla!? Jos teil on sama tilanne tai teil ois vinkkejä ja tekemis ehotuksii mulle, ni tulkaa kertoo.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Moikka!

Kiitos, kun kerroit ajatuksistasi. Surullista kuulla, kuinka sinulla on paha olla. Jokaisella on oikeus tulla kuulluksi ja olikin kurja kuulla, että sinulla on kokemus, ettei sinua kuunnella. Oli myös ikävää lukea, kuinka ikävästi puhut itsestäsi. Olet hyvä, arvokas ja riittävä juuri tuollaisena kuin olet, vaikka juuri tällä hetkellä sitä olisikin vaikea nähdä. <3

Kuulostaa siltä, että sinulla on mielenpäällä monenlaisia asioita – itsetuntosi on alhaalla, et ole päässyt näkemään kavereitasi lomalla ja koet, ettei sinua kuunnella. Mietit, että haluaisit kuolla ja tästä välittyy minulle, että olet todella väsynyt tilanteeseen.

Silloin ei pidä jäädä yksin, kun mieli on synkkänä. Tämän takia haluaisinkin kannustaa sinua kääntymään jonkun luotettavan ja turvallisen aikuisen puoleen. Tuntuisiko sinusta, että pystyisit kertomaan ajatuksistasi jollekin läheiselle aikuiselle, esimerkiksi huoltajalle? Joskus se voi jo keventää mieltä, kun saa asiasta kerrottua jollekin ja aikuinen voi tarvittaessa yhdessä miettiä kanssasi, miten oloasi saisi paremmaksi.

Nyt kesäaikana keskustelutukea voi myös hakea esimerkiksi nuorisotyöntekijältä tai Ohjaamosta. Myös oman paikkakunnan terveyskeskus tarjoaa tukea mielen haasteisiin. Koulujen alettua myös esimerkiksi kuraattori tai terveydenhoitaja auttavat myös.

Täältä voit lukea lisää avun hakemisesta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/

Jos haluat jutella anonyymisti ja luottamuksellisesti, niin voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu.

Tuntuisiko sinusta, että pystyisit myös välillä kääntämään ajatuksiasi johonkin mukavaan tekemiseen nyt kesällä? Onko sinulla joitakin tiettyjä asioita, joista erityisesti nautit tai haluaisitko kokeilla jotakin uutta? Entä, onko sinulla mahdollisuus tavata edes välillä kavereita kesän aikana?

Kaipasit myös tekemisehdotuksia ja toivottavasti joku osaisi antaa hyviä vinkkejä. Täältä voit halutessasi myös lukea nuorten keksimiä vinkkejä tylsiin hetkiin: https://www.nuortennetti.fi/arki/tylsaa/vinkkeja-tylsiin-hetkiin/

Toivon, että vielä jonakin päivänä näet, kuinka arvokas ja riittävä olet juuri tuollaisena. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Jotain paskaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top