Siirry sisältöön
Facepalm

No yks poika tuli mulle yhes pelis n. kuukaus sitte ja kysy mun ig. Annoin sen sille koska mul on vaa mun kissasta siel kuvii et ei mitää riskii ja sit se tuli sanomaan (enkuks) et tykkää nakuista tytöistä. Okei, se on 14v, joten kai ymmärrettävää, mut niin se sano ja sit se pyysi lähettämään xxx-videoita. En sit antanu niitä sille koska netti on kyllä olemassa. Siinä tapeltiin tosta aiheesta pari päivää ja sit se kysy vaa et voiko nähä mut alasti (oon siis tyttö) en ny tietenkään näytä itteäni tollee alasti, ja sit se kysy itsetyydytyksestä. Vastasin sille et en tykkää. (Oon nii nuori oon kyl kokeillu mut en mee sanomaan) No se sit laitto ohjeet mulle ja siinä viimeistään meni hermot. Pliis auttakaa mua miks se tekee noin kaiken lisäksi se on sinkku, en tiiä oikein et miten se tähän kuuluu mut alussa sano rakastavansa mua ja et oisin sille niinku hyvän mielen enkeli…

Ainaki pojat kertokaa syitä miks hän näin käyttäytyy ja vinkkejä seuraaviin kertoihin pliz!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Olet joutunut kiperään tilanteeseen ja toiminut siinä mallikkaasti!

Netissä voi esiintyä omana itsenään mutta koska netti on virtuaalinen paikka, on ihmisellä myös mahdollisuus esiintyä jonain aivan muuna. Tämä kannattaa aina muistaa, kun keskustelee jonkun tuntemattoman ihmisen kanssa netin välityksellä. Vaikka kyseinen poika, jonka kanssa olet puhunut väittää olevansa 14-vuotias, voi hän todellisuudessa olla hyvinkin paljon vanhempi.

Olet toiminut oikein, kun et ole lähtenyt lähettämään kuvia tai videoita itsestäsi. Kun jollekin jotakin netin välityksellä lähettää, ei siitä voi ikinä olla varma, minne se lopulta päätyy. Jos kyseinen henkilö on oikeasti aikuinen henkilö, on hänen tekonsa myös laiton. Netissä ihan niin kuin kasvotustenkin, kukaan aikuinen ei saa lähestyä alle 16-vuotiasta seksuaalisissa tarkoituksissa. Esimerkkinä alastonkuvien tai videoiden lähettäminen tai pyytäminen tai juuri itsetyydytyksestä kyseleminen. Usein aikuinen ihminen myös kehuu ja antaa paljon huomiota, jotta saisi luottamuksen lapseen ja niin saisi lapsen suostumaan esimerkiksi alastonkuviin. Teot ovat aina aikuisen vastuulla, eikä ole ikinä lapsen vika.

Jos jokin nettikeskusteluissa yleensäkään vähänkään sinua epäilyttää kannattaa yhteydenpito lopettaa suosiolla. Vaikka kyseessä olisikin 14-vuotias poika, ei hänen aikomuksensa vaikuta aivan viattomilta. Tällaisista tilanteista on myös hyvä kertoa jollekin luotettavalle aikuiselle esimerkiksi vanhemmillesi.

Hienoa, että olet lähtenyt pohtimaan tilannetta, uskon, että jos tulevaisuudessa tulee vastaavia tilanteita, tiedät varmasti mitä tehdä. Nuortennetin sivuilta löydät myös lisää tietoa aiheesta. Tässä linkki: https://www.nuortennetti.fi/netti-ja-media/seksuaalinen-hairinta-netissa/

Hyvää kesän jatkoa sinulle toivoo,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Juu tuli tällane riita…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top