Siirry sisältöön
Enkel

Ajattelin eilen mun koko elämää, ja huomasin, että koskaan ei ole mennyt kovinkaan hyvin. Mulla ei ole yhtään kavereita, eikä ketään, kelle puhua. Mä en edes koe, että ansaitsisin olla iloinen. Mua ei enää kiinnosta yhtään mikään. [Osa tekstistä poistettu] En keksi, mitä muuta tähän kirjoittaisin, paitsi että vihaan elämääni [Osa tekstistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Enkel,

Kiitos viestistäsi! Ikävä kuulla, että sinulla ei ole mennyt hyvin sekä kuinka sinulla ei ole kavereita, eikä ketään, kenelle jutella. Oli myös huolestuttavaa kuulla, että olet satuttanut itseäsi. Poistin tekstistäsi itsetuhoisuuteen viittaavat kuvailut, mutta olen lukenut tekstisi kokonaan.

Jos on mennyt huonosti jo pitkään ja on paha olla, niin silloin voi olla vaikea nähdä, että tulevaisuus toisi mitään hyvää tullessaan. Joskus itsensä satuttaminen voi olla keino purkaa tai hallita sisäistä pahaa oloa. Olisi kuitenkin tärkeää, että tilalle löytäisi turvallisempia keinoja pahan olon helpottamiseksi – kehosi on liian arvokas satutettavaksi.

Sinä ansaitset olla iloinen ja tulevaisuus voi tuoda sinulla vielä monia hyviä asioita, vaikka nyt ei siltä tuntuisikaan. Silloin, kun menee huonosti ja tuntuu, että ei jaksa, on oikeus saada itselleen apua. Yksin ei kannata jäädä vaikeiden ajatusten kanssa.

Toivoisin, että voisit kertoa ajatuksistasi jollekin turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle. Esimerkiksi kouluterveydenhoitajalle tai -kuraattorille voi mennä juttelemaan, jos on huono olla. Heidän kanssaan jutteleminen on luottamuksellista ja he osaavat olla apuna monenlaisissa haasteissa. Entä tuntuisiko sinusta hyvältä jutella jonkun lähipiirisi aikuisen kanssa, esimerkiksi huoltajan tai jonkun läheisen sukulaisen? Jos asian puheeksi ottaminen ääneen tuntuu vaikealta, niin voit kokeilla vaikka kirjoittamista.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Olet tärkeä ja arvokas. <3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kaikki menee huonosti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top