Siirry sisältöön
omena

Moi! Mulla on semmonen ongelma et mua ahdistaa ja pelottaa kaikki.Esim:ukrainan sota silleen että jos suomeenkin tulee sota ja sit mua pelottaa kuoleminen ja läheistenmenättäminen sekä kaikki seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Mulla on myös välillä tullu illalla/yöllä semmosii OIKEIN mukavii paniikkikohtauksii. Pliis voiko joku auttaa!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei omena!

Kerrot että sinua pelottaa ja huolettaa nyt monet asiat elämässä. On täysin ymmärrettävää, että tässä ajassa, jota elämme, voi hiipiä mieleen epävarmuus tulevasta sekä huoli omasta ja läheisten turvallisuudesta, vaikka olemme täällä Suomessa täysin turvassa. Niissä hetkissä onkin tärkeää puhua niistä ihmisille ympärillään ja pohtia mikä siihen huoleen voisi auttaa. Onko lähipiirissäsi ketään aikuista, jolle voisit kertoa peloistasi ja paniikkikohtauksistasi? Kun koet olosi taas turvallisemmaksi voi myös yölliset paniikkikohtaukset helpottaa. Ethän jää tämän asian kanssa yksin?

Kirjoitat, että sinua huolettaa erityisesti Ukrainan sota. Oletko kokeillut rajoittaa uutisten ja median seuraamista? On tärkeä yrittää pitää mielessä, että joka hetki suuri joukko ihmisiä tekee töitä sen eteen, että Eurooppaan saataisiin taas rauha ja että saisimme elää jatkossakin turvallisin ja rauhallisin mielin. Siksi onkin tärkeää pitää huolta omasta jaksamisesta tekemällä niitä asioita, jotka saavat voimaan paremmin. Mikä se sinun kohdalla voisi olla? Ulkoilu, ystävän kanssa vietetty aika, tuleva kesäloma, hyvän kirjan lukeminen tai musiikin kuuntelu voivat kaikki auttaa viemään ajatuksia muualle silloin kun erityisesti huolettaa.

Jos asiat edelleen askarruttaa mieltäsi, voit aina soittaa tai kirjoittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai chat ja nettikirjepalveluun: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt nimettömästi juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Aurinkoa ja lämpöä sinulle toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: kaikki pelottaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top