Siirry sisältöön
mudkip

mm mietin että löytyykö kohtalotovereita.
Miulla on siis kaksi hyvin läheistä ystävää, jotka ovat myös ystäviä keskenään. Viimeaikoina näiden välille on kuitenkin tullut yhden jos toisenlaista riitaa – jossain välissä tilanne näytti lupaavammalta, kun totesivat, että ongelmat on helpompi selvittää puhumalla – mutta nyt on suunta taas alaspäin.
Sanotaanko että henkilö A ottaa itseensä hyvin helposti ja vaatii henkilö B:ltä melkoisen suurta kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Hyvin usein keskustelu alkaa näin:
A:Moi
B:Moi, mitä kuuluu?
A: ei sua kuitenkaan kiinnosta ni v*ttuuko välii.
B: no en mä kysyis ellei kiinnostais

jo tässä vaiheessa B alkaa menettää hermojaan, koska tilanne toistuu liian usein. Alkupuhelu menee siihen, kun B yrittää vakuuttaa A:ta siitä, että häntä kiinnostaa.
Sitten tulee angstausta A:lta, jota tulee niin usein ettei B jaksa suhtautua siihen kenties niin vakavasti tai sitten B ei vain yksinkertaisesti tiedä mitä sanoa. A suivaantuu ja suuttuu. Ja soittaa minulle. Angstaus jatkuu, väliin tulee kerran jos toisenkin tyyliin jotain ”meen hyppää sillalta, ei ketään kuitenkaan kiinnosta” johon yritän sanoa jotain kumoavaa, mikä taas jää yleensä huomiotta.

Karkeasti sanottuna helpoin ratkaisu tilanteeseen olisi ystävyssuhteen poikki pistäminen, mutta sekin menee turhan hankalaksi kun A ja B ovat samalla luokalla. Ja koska minä ja B olemme A:n ”mielenpurkuväyliä” (hän on ihan pätevistä syistä menettänyt uskonsa muun muassa terapiaan), silloin kaikki A:n murheet jäisivät vain minulle enkä välttämättä kestäisi sitä.

…tulipa tästä pitkä. Voisin kai vielä loppuun mainita, että alkaa pikkuhiljaa olemaan sellainen olo, että voisin käpertyä peiton alle ja eristäytyä muusta maailmasta. En oikein enää jaksa.

Verkk@ri Riki

Ehkä ei ole syytä lopettaa kavereina olemista, vaan pitää kaikki kaveri/ystäväsuhteet juuri sellaisina, kun itse tuntuu. Mikään kolmenkaan ihmisen ystäväsuhde ei ainakaan selviä tai parane katkaisemalla sitä.
Kaikkien kolmen kannattaisi hengailla vaikka yhdessä ja jutella paljon keskenäänkin! Se saattaisi tasapainottaa tilannetta ainakin omasta mielestäni ulkopuolisena asiaa katsoen..

Vastaa aiheeseen: kaksi ystävää ja heidän ongelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top