Siirry sisältöön
🌷🫧

moi, mä oon normaalipainoinen, mutta mulla on vähän mahaa ja reidet koskee toisiaan. mua ei se hirveesti haittaa. mä oon jostain syystä alkanut katsomaan mun ruuissa kaloreita. esim tänään mä söin jätskipurkillisen mutta ennen sitä mä katsoin ne kalorit ja laskin montako kaloria mä söin. kaupassa mun ostopäätöstä ei mitenkään muuta kalorien määrä. mä alussa katsoin sen kalorimäärän aina mielenkiinnosta mutta nyt mulle tulee huono omatunto kun mä syön syön ruokaa missä on paljon kaloreita.
mä tiedän että kalorit ei kerro ruuan terveellisyydestä eikä niillä oo niin hirveesti väliä. miten mä saisin tän kalorijutun loppumaan? mua pelottaa että tästä kehittyy syömishäiriö joskus

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle, pohdit tärkeitä asioita ja on hienoa, että haluat pitää huolta terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi!

Kerrot kiinnostuneesi kaloreiden seuraamisesta ja kokevasi nyt huonoa omaatuntoa niiden syömisen takia. Osaatko sanoa mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan niiden seuraamisesta? Kuten itsekin toteat, monipuolinen ja terveellinen syöminen on tärkeämpää kuin kaloreiden seuraaminen ja ruoka toimii ikään kuin polttoaineena kehossamme, jotta jaksamme liikkua, harrastaa, olla kavereiden kanssa ja käydä koulua. On myös ihana lukea, että pidät itsestäsi juuri sellaisena kuin olet, juuri näin! Meistä jokainen on erilainen, muodoiltaan ja piirteiltään, mutta silti me olemme kaikki yhtä hyviä ja arvokkaita, myös sinä <3

Jos kuitenkin koet, että ruoan ja kaloreiden seuraaminen alkaa ahdistamaan tai rajoittamaan jotenkin elämääsi ja sinulla herää huoli esimerkiksi juuri syömishäiriön suhteen, on siitä hyvä jutella jollekin aikuiselle, kuten koulussa terkkarille tai kotona vanhemmille. Näin saatte yhdessä mietittyä mikä voisi helpottaa tilannetta ja saada ajatuksesi takaisin mukaviin asioihin, kuten kavereihin, koulunkäyntiin ja harrastuksiin.

Mikäli asia jää sinua vielä vaivaamaan, muistathan että olemme joka päivä tukenasi Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) sekä chatissa (auki joka päivä 17-20). Siellä voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Aurinkoisia loppukesän päiviä toivotellen,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Just Me✨

Hellouuuu✨
Oon ite alipainoinen ( oon ollu varmaan mun koko elämän) mutta joo sun varmaan kannattaa lopettaa kattomasta niitä kaloreita.
Eikä ne kalorit siis oikeesti merkkaa mitään
Se et oot normaalipainoinen on tosi hyvä!
Byeee <3
:)
Ps. Jos asia alkaa ahdistaa ihan sikana nii kerro jollekin kaverille tai terkkarille ( mieluiten Luotettavalle aikuiselle)

Vastaa aiheeseen: kalorien laskeminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top