Kasvanko enään kuukautisten alkamisen jälkeen?

Pitkä?

Kuten jo aiheenikin kertoo: Kasvanko enään kuukautisten alkamisen jälkeen? Olen 173 cm pitkö tyttö ja 14-vee eikä kuukautiset ole vielä alkaneet. Terkkarini sanoi että kasvan vain 1 cm korkeintaan, mutta koska kuukautiseni eivät ole vielä alkaneet, niin voinko kasvaa kuinka monta senttiä vielä kuukautisten alkamisen jälkeen?
En haluaisi olla yhtään pidempi kuin nyt! eli siis: Kasvanko enään kuukautisten alkamisen jälkeen, ja jos kasvan niin kuinkamonta senttiä?

MLL Ylläpito

Hei,

valitettavasti en osaa antaa täysin varmaa vastausta sinulle. Pituuskasvu on yksilöllistä, mutta tytöt kasvavat pituutta usein aiemmin, kuin pojat. Kasvupyrähdys kestää yleensä noin kaksi vuotta ja sitten se laantuu. Pituuskasvu kuukautisten alkamisen jälkeen riippuu niiden alkamisiästä. Yleensä, jos kuukautiset alkavat 15 vuoden iässä tai sen jälkeen, pituuskasvua tulee enintään noin 2 cm. Terveydenhoitaja on varmasti osannut arvioida pituuskasvuasi parhaiten, koska hän on tietoinen pituuskäyrästäsi.

Älä ole huolissasi, sinulla on hienot mitat ja voit olla ylpeä itsestäsi sellaisena, kuin olet!

maanmatonen

Hei!
Itse olen 13-vuotias, ja minulla on pituutta 178cm. Pituuskasvuni loppui melko pian kuukautisteni alkamisen jälkeen. Kasvoin pidemmäksi kuin mitä oli ennustettu, se enuuste ei oikeasti kerro mitään. Se, et loppuuko pituuskasvu kuukautisten jälkeen on ihan yksilöllistä, eikä mitkää perinnöllisyysseikat voi sitä vastausta antaa, ne voi vaa antaa viitteitä et mitä luultavasti tapahtuu.
Kannattaa jutella äitisi kanssa tästä asiasta. Naisten asioista on hyvä pystyy puhuu helposti omalle äidilleen, vaikka et muuten oikeesti hänelle puhuis. Äitis on käyny kaikki nää asiat läpi ite ja osaa auttaa sua. Tai joku muu läheinen nainen, täti esimerkiksi.

Vastaa aiheeseen: Kasvanko enään kuukautisten alkamisen jälkeen?
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.