Siirry sisältöön
Dreamer✨️🧿💋

Joo mulla on mun sivuleuassa/alaposkessa luomi, jonka alkuperäinen osa näkyy iha normisti mut sen ympärillä on epätarkkaa haaleempaa ”luomea”…

En tiiä onko tää vaarallista ja ku googlasin ni yhes orion pharman jutus sanottiin et tän ikäsil se on normaalii mut muissa sit taas et kannattaa näyttää lääkärille yms.

Ni mitä kannattais tehä? Kerronko äitille? Ja jos joo ni miten alottaa keskustelu aiheesta?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että pidät huolta terveydestäsi. Jos jokin luomi yhtään epäilyttää sinua, niin kannattaa ehdottomasti käydä näyttämässä sitä esimerkiksi kouluterkkarille. Luomen katsominen ei kauaa kestä ja sen jälkeen vastuu siitä on terveydenhuollon ammattilaisella. Jos luomi on normaali, niin voit olla sen suhteen huoletta. Jos taas on syytä tutkia sitä tarkemmin, terkkari lähettää sinut lääkärille.

Voit käydä terkkarilla ilman että kerrot siitä äidillesi. Mutta toisaalta on hyvä, että äitisi tietäisi huolistasi. Voit siis hyvin pyytää häntäkin katsomaan luomeasi ja kysyä häneltä, näyttääkö se hänestä normaalilta ja kertoa, että sinun tekee mieli käydä näyttämässä sitä terkkarille, koska se huolettaa sinua.

Toivotaan, että luomi on tavallinen luomi, mutta niiden poistaminenkin on toisaalta aivan rutiinitoimenpide, jota tehdään paljon myös sen vuoksi, että luomi on hankalassa paikassa. Mistään harvinaisesta asiasta ei siis ole kyse. Ja kuten sanoin, on tosi hienoa, että tarkkailet itseäsi ja käännyt ammattilaisen puoleen, jos jokin terveydessäsi tai hyvinvoinnissasi mietityttää sinua.

Kaikkea hyvää sinulle!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Dreamer✨️🧿💋

Mut jos se luomi poistettais, niin tulisko siitä isokin arpi?

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Arpi riippuu tekniikasta, jota luomen poistamisessa käytetään. Se voi olla joko haalea ja viivamainen tai sitten se voi olla niin haalea, ettei sitä edes erota.

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kasvava luomi?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top