Siirry sisältöön
dankku

Kaks tosi tosi tärkeet ystävää jotka seurusteli eros tänää ja about tunti sit sain viestii yhelt niist et se toinen sano et se ei haluu et oon missää tekemisis sen toisen kaa. Mul on attachment issues (?) joten ihmisen kenen kaa tunnen oikeesti turvalliseks ja pystyn puhua asioista joita en voi puhua perheelle on vaikea menettää. Ne molemmat on tosi tärkeitä mulle ja heti ku sain tietää mitä tapahtu halusin vaa halata niit molempii tiukasti ja itkeä, en osaa päättää kumman ’otan’ mielummin koska molemmat on tärkeitä. Ne molemmat itki koulus ja tietysti mä ja meijän toinen kaveri oltii ekat ketkä lohutti niitä. Pelkään niitte puolesta mitä tapahtuu nyt, enkä todellakaa haluis menettää kumpakaa niist vaik ollaa tunnettu alle vuos vasta.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”dankku”!

Kiitos viestistäsi!

Ikävä kuulla, että ystäväsi ovat eronneet. Samaan aikaan sinä olet kummankin tärkeänä ystävänä joutunut haastavan kuuloiseen tilanteeseen. Ymmärrän, että haluaisit samaan aikaan olla kummankin tukena.

Ystäväsi käyvät kummatkin varmasti omilla tahoillaan raskaita aikoja läpi eron jälkeen ja varmasti yhteinen ystäväpiiri tuo heille tilanteeseen omat haasteensa. Kurja kuulla, että sinut on asetettu hankalaan tilanteeseen sanomalla toiselle, että toivoo, ettet olisi toisen kanssa missään tekemisissä. Voi olla, että hänkin pelkää menettävänsä sinut seurustelukumppanin lisäksi, mutta tietenkään kukaan toinen ei voi puolestasi sanoa, kenen kanssa saat olla tekemisissä.

On tosi ymmärrettävää, että tuntuu vaikealta edes ajatus omien tärkeiden ihmisten menettämisestä. Kummatkin varmasti käsittelevät eroa omalla tavallaan. Luuletko, että voisit kummallekin ystävälle kertoa, kuinka sinusta tuntuu kurjalta heidän eronsa ja kuinka he molemmat ovat kaikesta huolimatta sinulle tärkeitä? Ja kuinka sinusta tuntuu kurjalta, jos joutuisit valitsemaan puolesi? Ystäviesi ero on vielä tosi tuore juttu. Tilanne varmasti alkaa ajan kanssa pikkuhiljaa tasaantumaan ja selkiytymään.

Jos ystävyyssuhteissa tai elämässä muuten tulee vastaan haastavia tilanteita, niin tärkeää olisi myös, että asioista voisi jutella myös jonkun oman läheisen aikuisen kanssa. Tarvittaessa koululla voi hakea keskustelutukea myös esimerkiksi kuraattorilta. Puhuminen usein auttaa selkiyttämään omia ajatuksia ja saattaa keventää oloa.

Meille voi soitella myös meidän nimettömään ja luottamukselliseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Voit tulla juttelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen.

Vaikutat tosi ihanalta ja empaattiselta nuorelta. Moni olisi onnekas saadessaan sinut ystäväkseen!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kavereiden riidan välissä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top