Siirry sisältöön
huolestunut12345

Parhaalla kaverillani on todettu masennus, en ole täysin varma kuinka vakava, mutta hän joka päivä kertoo kuinka tuntee olevansa vihattu ja unohdettu koulussa ja jopa kotona. Hän viiltelee monta kertaa kuukaudessa ja olen yrittänyt anoa häntä lopettamaan, mutta hän sanoo että joskus olo on niin paha, ettei pysty olemaan viiltelemättä. Kuulemma perheessä kaikki haukkuvat eikä heitä kiinnosta kaverini asiat. Asun lähes toisella puolella Suomea, joten en voi mennä häntä auttamaan. Kaverini ei halua puhua kuraattorille ym. mutta on hieman puhunut opettajansa kanssa. Hän on monesti uhannut tappaa itsensä. Mitä minun kuuluisi tehdä?

MLL Ylläpito

Hei,

jos kaverisi ei halua puhua kenellekään lähipiirinsä aikuiselle, niin voisitko ehdottaa hänelle Lasten ja nuorten puhelimeen soittamista? Puhelu on maksuton ja hän voi jutella täysin nimettömänä aikuisen kanssa. Tai jos kaverisi mieluummin kirjoittaisi, niin hän voi kirjoittaa kirjeen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun tai jutella aikuisen kanssa MLL:n chatissa (ti-to klo 17-20, Irc-galleriassa).

Tärkeää tietysti olisi, että kaverisi saisi apua mahdollisimman läheltä, mutta jos puhuminen esimerkiksi kuraattorille, omille vanhemmille tai muulle lähipiirin aikuiselle tuntuu hänestä vaikealta, niin ensi askel voisi olla jutteleminen nimettömänä jollekin aikuiselle. Sitä kautta hän voisi lopulta rohkaistua juttelemaan kasvotusten luotettavalle aikuiselle.

Olet huippuystävä, kun selkeästi välität hänestä paljon. Se jo merkitsee kaverillesi varmasti tosi paljon. Muista pitää huolta myös itsestäsi!

Tsemppiä teille molemmille!

Vastaa aiheeseen: Kaveri on masentunut

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top