Siirry sisältöön
SL😛

Mulla on kaks kaveriin joiden kans Oon tosi läheinen, mut toinen niistä on vähän epäreilu. Jos mennään vaikka esm. keinuille, hän kannustaa mun toista kaveria (aina) että hän ehtis keinuun ja mä jäisin ilman. Hän on muutenkin aika puolueellinen. Mutta eniten mua siis haittaa se että tää kyseinen kaveri sanoo asioita kuten ”Ok, ei ketään kiinnosta, ei me ees kuunneltu sua” Tai ”toi ei ollu ees hauskaa. Ei meitä naurata” myös sen ujomman kaverin puolesta. Tänään he (hän, mutta toinen suostu) keksi tosi hauskan pränkin, missä ne kerto mulle, että tulee ihan just takas, käy vaan puhuu yhelle niitten yhteiselle kaverille jonka ne näki äsken menevän ohi. No ne lähti kokonaan kotiin (1km) koska ne ei enään jaksanut olla siellä. Tätähän ei voinut mulle kertoa että vaikka Mäki voisin lähteä niiden kanssa. Mutta Olihan mulla hirmukivaa siellä ku yksin 40minuuttia keinun. Tulin kotiin ja ne väitti että ”etittiin koko puisto etkä ollu siellä niin tultiin sit takas. Siellä oli vaan se perhe vauvan kanssa.” No jokes on you, se vauva perhe lähti melkein heti ku he lähtivät, eli aivan selvä vale. Mutta, nää tyypit on mukavia ja hauskaa seuraa yleensä. Mut sit välillä käy näin, jota ei koskaan käy muiden kavereiden kanssa. Kukaan ei saa mua tuntemaan itseäni näin ylimääräiseksi Tai tylsäksi kuin he (hän). haluisin pysyy väleissä, mutta miten sit kerron tälläsestä, ilman et riitaudutaan. Tällästä ei aina käy, mutta sillon ku käy, se ottaa suoraan vatsaan. Tänäänkin hän listas miksi mun elämä on vähän huonompi kun hänen (mun mummo ja hamsteri kuoli aivan vasta ja hänestä tuli täti ja sai uuden kaverin yms. Tosi kiva juttu, mutta pitikö tää kertoo tälläsessä yhteydessä??? Tarviin apuun!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Onpa kenkku tilanne. Toisaalta on ihanaa, että sinulla on kavereita, mutta onhan tuo nyt tosi ikävää käytöstä tuolta toiselta kaveriltasi. Ehkä hän luulee olevansa hauska tai sitten haluaa jostain syystä nostaa omaa egoaan lyömällä sinua alas.

Kannustan sinua kyllä ottamaan asian puheeksi joko koko porukan kanssa seuraavan tuollaisen tilanteen jälkeen. Toinen vaihtoehto on jutella sen toisen kaverin kanssa, joka ei käyttäydy huonosti sinua kohtaan. Voisit sanoa, että noista tempauksista tulee sinulle aina tosi mälsä fiilis ja että tilanne harmittaa sinua tosi paljon. Voisit myös kysyä, voisiko hän olla suostumatta tämän huonosti käyttäytyvän kaverin tempauksiin ja sen sijaan puolustaa sinua. Yleensä kukaan ei kehtaa olla kahden kesken epäkohtelias, joten juttelu kahden kesken tälle toiselle kaverille voisi auttaa. Tuskin tämä huonosti käyttäytyvä jatkaisi näitä juttujaan, jos ei saa niihin keneltäkään tukea ja seuraa. Mitä tuumit?

Toivottavasti tilanne parantuu! Jos ei, niin otathan meihin yhteyttä, niin mietitään, mitä seuraavaksi voisi tehdä. Meille voi soittaa joka päivä numeroon 116 111 eikä puhelu maksa sinulle mitään. Tai sitten voit tulla chattiin juttelemaan kanssamme tai kirjoittaa meille nettikirjeen. Kaikki palvelumme ovat täysin anonyymejä.

Kaikkea hyvää sinulle!
Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kaveri Ongelmii, AUTTAKAA!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top