Siirry sisältöön
yksinäinen

Mun kaveri on jo pitkän aikaa tehnyt semmoista, että se hengailee usein yhden meidän luokan pojan kanssa ja jättää mut yksin. Sitten se yhtäkkiä taas haluaakin olla mun kanssa, eikä anna mitään selitystä miksi on ignoorannut mut aiemmin.
Tänään päätin sitten kysyä että mikä homma, ja kysyin että haluaako hän enää olla edes kaverini kun tykkää jättää mut niin paljon yksin. Tuli aika suora vastaus että ei halua, sillä hänen mielestään hän saa olla kavereidensa kanssa vaikka siitä tulee mulle paha mieli.
Nyt hän ei ole puhunut minulle koko päivänä, ja esti mut WhatsAppissa. Kävin myös meidän koulun kuraattorilla, ja sovittiin että kuraattori laittaa kaverilleni tekstiviestin jossa pyytää tapaamista meidän kolmen kesken huomenna, että voitaisiin saada asioita selväksi. Itse ainakin haluaisin selvyyden miksi kaverini ignoorasi mua niin paljon, ja sitten suuttui siitä. Sitä en kai kyllä ikinä saa tietää, sillä nyt kuraattori on laittanut mulle viestiä että kaverini vastasi. Hänellä ei ole kiinnostusta tulla keskustelemaan.
Mua ärsyttää niin paljon, kun kaverini on jo pitkän aikaa vaikuttanut siltä, että hänen mielestään kaikki muut ovat aina väärässä ja hän aina oikeassa. Siksi varmaankin hän luulee nyt että MINUN pitäisi tässä pyytää anteeksi, vaikken edes ole tehnyt mitään väärää.
Hänen käytöksensä ei ole muutenkaan ollut aina ihan asiallista, sillä hän on myös puhunut muista pahaa heidän selkänsä takana, mutta sitten loukkaantuu heti jos edes epäilee että joku on puhunut hänestä pahaa.
En oikein tiedä, mitä mun pitäisi tehdä. Jos mun kaveri ei asennettaan korjaa, niin en ainakaan halua olla se joka menee anelemaan anteeksiantoa.
Mutta samalla hän oli ainoa kaverini koko koulussa. Asun toisella paikkakunnalla, ja tulin vieraaseen lukioon ilman että tunnen ketään. En ole saanut ketään muuta kaveria, ja en usko myöskään saavani, sillä kaikki muut ovat jo ryhmäytyneet enkä halua änkeä kenenkään seuraan etten saa ärsyttävän ihmisen leimaa.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Ymmärrän harmituksesi. Kuulostaa siltä, että kaverisi ei kohtele sinua kauniisti, mutta toisaalta ilman häntä pelkäät jääväsi aivan yksin. Haluaisin silti sanoa, että sellainen ihmissuhde, jossa sinua ei kunnioiteta siitä huolimatta, että olet kertonut, että kaverisi toiminta loukkaa sinua, ei tee sinulle hyvää. Voi olla, että tuo kaverisi tajuaa joskus toimeensa rumasti tai tulee torjutuksi muuallakin, mikäli toimii muitakin kohtaan välinpitämättömästi.

Oli tosi hyvä, että kävit juttelemassa asiasta kuraattorin kanssa ja hän oli valmis auttamaan sinua. Harmi vain, että kaverisi ei halunnut korjata käytöstään tai välejään sinuun. Tälle sinä et voi mitään, mutta olen ylpeä siitä, miten itse toimit tuossa tilanteessa – kysyit häneltä ensinnäkin suoraa, mitä hän oikein haluaa ja yritit saada ulkopuolisen tahon selvittämään tilannetta. Hyvä sinä!

Ymmärrän, että kaveriporukat voivat olla joskus tosi tiiviitä. Mutta toisaalta ne muuttuvat pitkin elämää. Tulee uusia ihmisiä, vanhoja muuttaa pois, porukat sekoittuvat. Jos kuuluisit itse johonkin pieneen porukaan ja joku tosi kiva tyyppi tulisi mukaanne, jättäisitkö hänet pois vain siksi, että hän ei aiempina vuosina ollut kanssanne? Monet ihmiset ovat luonteeltaan ystävällisiä ja empaattisia eivätkä halua jättää muita ihmisiä pulaan. Enkä millään usko, että sinua pidetään ärsyttävänä, koska osaat selvästi olla hyvä ystävä. Voisitko siis kokeilla mennä toisten ihmisten seuraan? Voisit vaikka sanoa, ettei sinulla ole seuraa ja kysyä, saatko istua / odottaa / syödä heidän kanssaan? Jos joku porukka tosiaan on kovin sisäänpäin lämpiävä, niin kokeile jotain toista porukkaa. Tai jos joku on joskus yksin, kysy häneltä, saatko liittyä seuraan? Joku voisi ilahtuakin tällaisesta eleestä!

Kallistuisin siis sille kannalle, että et jäisi sinua vahingoittavaan ihmissuhteeseen, vaan yrittäisit löytää sellaisia ihmisiä, jotka kohtelevat sinua hyvin. Jos porukkaan on hankala mennä, niin juttele yhdelle ihmiselle kerrallaan ja anna hänen huomata, kuinka hyvä tyyppi olet. Kaikki tykkäävät, kun saavat puhua itsestään tai heistä ollaan kiinnostuneita, joten kysele heidän ajatuksiaan ja ole hyvä kuuntelija. Olen ihan varma, että saat ennen pitkää uusia kavereita!

Jos haluat, voit jutella tästä lisää kanssamme Lasten ja nuorten puhelimessa, joka on auki joka päivä eikä maksa sinulle mitään. Lisäksi meillä on chat ja nettikirjepalvelu, joissa myös autamme sinua mielellämme. Kaikki palvelut ovat täysin anonyymejä ja yhteyttä voi ottaa niin monta kertaa kuin haluaa.

Toivotan sinulle paljon tsemppiä!
Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kaveri veti välit poikki

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top