Siirry sisältöön
Huolestunut

Eli oon tosi huolestunu mun kaverista. Mun kaks parasta kaveria alko riitelee ja sen seurauksena toinen alko satuttaa itteensä [osa viestistä poistettu] ja syylistää siitä toista kaveriani. Minä ja se toinen kaverini olemme äärettömän huolestuneita tästä  yksilöstä ja pelkäämme, että se alkaa satuttaa itteensä vielä pahemmin… Oon puhunu tän  kanssa ja sanoin että lupaa yrittää lopettaa [osa viestistä poistettu], se lupas ja nyt sain selville että se on viillelly joka päivä. Haluttais ilmottaa tästä johonki, mut en uskalla. Miten siis saatais tää  lopettamaan, koska nyt sen ois helppo lopettaa viiltely ku se on vasta alottanu…

Arttu – Verkkari

Tervehdys!

Hyvä että otit tämän asiasi esille! Viiltely ei koskaan ole hyväksi kenellekkään. Ratkaisuksi ehdottaisinkin, että puhuisitte tämän ko. yksilön kanssa asiasta tai ottaisitte asian puheeksi koulussa esim. opettajan tai muun koulun henkilökunnan kanssa. Jos se tuntuu liian vaikealta, asiasta voisi puhua omille vanhemmille ja he ottaisivat asian puheeksi myös tämän ko. yksilön (tai hänen vanhempiensa) kanssa.

Paras tapa on aina ilmoittaa jollekkin aikuiselle, jos viiltelyä tai muuta vastaavaa tapahtuu. Jos olet kaverisi kanssa huolestunut tästä ko. yksilöstä, asiasta kannattaa puhua.

Viiltely loppuu, jos vaan saatte asiat puhuttua ja sovittua kaikki riidat.

Tsemppiä asian kanssa! :)

Vastaa aiheeseen: Kaveri [osa otsikosta poistettu] ja syyllistää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top