Siirry sisältöön
joo

Eli yks mun luokkalainen (jokseenkin mun kaveri) juo, se sai melkee syömishäiriön ja se viilteli joskus? Ollaan siis 12v. Tiiän ettei sillä oo kaikki kotona ainakaa sen isän kanssa hyvin, mut sillä on kuitenki hyviä kavereita ja nii. Mun kaveriporukassa on kuitenki tyyppejä jotka on tän kyseisen ihmisen kanssa parempii kavereita ku mä nii ne on ilmeisesti yrittäny auttaa sitä.
Yks mun kavereista sai sen syömään eikä sillä oo enää mitää ongelmii syömisen kanssa kai enkä tiiä viilteleekö se enää, mut se juo alkoholia ainaki joka kolmas viikko ja mua huolestuttaa.
Mitä teen??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,
Kiitos viestistäsi! Sinulla on selvästi huoli ystävästäsi ja kertomasi mukaan hänelle on sattunut monia asioita, joihin hän kaipaisi ja ansaitsisi tukea ja apua. On hienoa kuulla, että ystävälläsi on sellaisia ihmisiä ympärillään kuin sinä ja muu kaveriporukkanne, jotka haluatte häntä auttaa voimaan paremmin!

Minulle tulee mieleen, tietääkö kukaan lähipiirinne aikuinen ystäväsi haasteista? Kertomasi perusteella ongelmat syömisen kanssa, viiltely, runsas alkoholin käyttö sekä huolettava kotitilanne kaipaisivat aikuisen apua asiaan ja näin myös sinun ei tarvitsisi enää kantaa huolen taakkaa yksin harteillasi. Voisiko se olla joku vanhemmistanne tai mahdollisesti koulussa terveydenhoitaja tai opettaja, jolle voisitte mennä juttelemaan asiasta? Lisäksi olisi tärkeää, että saisit juteltua omasta huolestasi jollekin turvalliselle aikuiselle niin olosi kevenisi varmasti.

Ystäväsi on onnekas, kun sinä olet hänen elämässään ja muista, että sinulla on myös lupa pitää itsestäsi ja hyvinvoinnistasi huolta, vaikka ystäväsi tilanne sinua huolettaakin. Jos haluat jutella anonyymisti, voit aina soittaa myös meidän Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), tulla chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Palvelumme ovat täysin ilmaisia, nimettömiä ja luottamuksellisia. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Aurinkoa kevääseesi toivottaa,

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: kaverin ongelmat??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top