Siirry sisältöön
Apua!

Moikka!
Mun kaveri, sanotaan että Anni (nimi muutettu) on puhunut mulle lähiaikoina paljon sen pahasta olosta ja se huolestuttaa mua.

Olen ehdottanu että se kirjoittais tänne nuortennettiin tai puhuis kuraattorille, mutta se on vastannut ettei sen tarvitse.

Erityisesti se on puhunut siitä, että siitä tuntuu, että se on eriarvoinen sen perheessä. (Perheeseen kuuluu pikkusisko, äiti, isä) Esim. jos Anni käy äitinsä kanssa kaupassa ja haluaisi vaikka sipsipussin, äiti kieltäytyy, mutta jos Annin sisko on äitinsä kanssa kaupassa, hän saa mitä haluaa.

Anni on myös puhunut, että siitä tuntuu, että sen koko luokka vihaisi sitä, esim. kutsumalla Annia ärsyttäväksi. Viime vuonna olimme vielä samalla luokalla, ja silloin yksi vanha luokkainen alkoi ahdistella tyttöjä, esim. koskettelemalla tai tulemalla lähelle. Annikin joutui kokemaan tätä.

Mutta minusta kauhein asia:
[Osa tekstistä poistettu]
Olin sanonut hänelle, että olisi parasta kertoa puoliveljen vanhemmille, mutta Anni sanoi, että ei kannataisi, koska muuten Annin ja puoliveljen perheen välit voisivat katketa.

Haluan, ettei Annilla ole paha olo❤️‍🩹

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi! Sinulla on ymmärrettävästi herännyt huoli kaveristasi ja onkin tosi tärkeää, ettet ole jäänyt yksin asian kanssa, vaan jaoit asiasta tänne.

Kuulostaa, että kaverillasi on elämässään monenlaisia huolia. Hän kokee tulleensa perheessä eriarvoisesti kohdelluksi sekä on kokenut ikäviä kommentteja ja suoraa ahdistelua luokassaan. Oli myös kamala kuulla, että hänen puoliveljensä on ahdistellut häntä seksuaalisesti. Emme Nuortennetissä julkaise tekstejä, joissa kuvataan seksuaalisia tekoja tarkemmin, joten poistin tämän kohdan tekstistäsi.

Olet toiminut tosi hienosti, kun olet kuunnellut kaveriasi ja kannustanut häntä kirjoittamaan tänne Nuortennettiin ja menemään juttelemaan kuraattorille. Ikävä kuulla, että hän ei ole halunnut, mutta sinä et tietenkään häntä voikaan pakottaa.

Se, mitä sinä voit tehdä, on kertoa huolestasi jollekin luotettavalle aikuiselle. Kaverisi tarvitsee apua ja samalla olisi tärkeää, ettei sinun tarvitsisi kantaa huolta hänestä yksin. Kannustaisinkin sinua kertomaan asiasta jollekin omalle läheiselle aikuiselle. Koulujen alettua voit myös kertoa huolesta esimerkiksi opettajalle tai kuraattorille. Aikuisten tehtävänä olisi nyt puuttua siihen, että kaverisi saisi apua ja hänen olisi turvallista olla.

Jos haluat jutella huolestasi tai ihan jostakin muuta asiasta, niin meille voi aina soittaa ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Voit tulla myös chattiin juttelemaan tai kirjoittaa nettikirjeen. Kaikki yhteydenotot ovat aina nimettömiä ja luottamuksellisia.

Olet tosi upea ystävä! <3

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kaverin paha olo huolestuttaa :(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top