Siirry sisältöön
Matalaääninen 14

Minullakin on tuo yksiäisyys ongelmana. Koko kesän aikana olen vaan joke 2 kertaa uimassa käynyt ja kavereitakin nähnyt ehkä 2 kertaa viikossa. Ja muun ajan olen kotona viettänyt pleikalla pelaten, koska jokin ei vain ole kohdallaan. Se voi olla teini-ikää, mutta kaikki ei ole mulla hyvin. Talvella oli itsetuhosii ajatuksii, mutta niistä selvittiin yksin ainakin tähän asti…

Kavereita siis minulla on vain 3, mutta yksi ei ikinä vastaa ja kaikki asuvat ylipäätään yli 5km kodistani. Ja ulkonäköpaineita on ja vahvuuspaineitakin. Vaikka olenkin vahva niin silti. Ja ruokaakin tulee syötyä nykyään 3-4 kertaa päivässä.

Tyttöystävälle olisi mukavaa puhua kaikista tunteista ja ajatuksista ja olisi ihanaa kuunnella hänen kertovan omistaan jossain, vaikka rauhassa kahdestaan laiturilla istuen vierekkäin, mutta einhän minä osaa olla sulava tyttöjen kanssa, jotka eivät ole luokkalaisiani tai tuttujani. Ja vielä, kun rohkaistuin yhdelle puhumaan niin saakeli luokkalainen näki nätöltä snäpissä et olin puhunu jollekki ja RUPES KAILOTTAA SITÄ!! Eihän se muuten, mutta sit se samainen tyttö näki mut, kun kaverit kailotti et KUKA SE TYTTÖ ON?! Ja mähän olin laittanu tälle tytölle VAAN 2 VIESTII JA SE OLI VASTANNU LYHYESTI!! Niin siinä meni sekin yritys kommunikoida, kun näki jo tytön naamasta, että ei tästä kailottamisesta pitänyt ja luuli, että olen mennyt kerskailemaan KAHDELLA VIESTILLÄ TYTÖLLE! 😖😣😫😭😢

Halusin vaan nyt vähän avautua, kun pitäny suljetussa purkissa ajatuksia niin pitkään.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Kerroit, että olet pitänyt näitä ajatuksia sisälläsi pitkään. Onkin todella hienoa ja rohkeaa, että päätit kirjoittaa ajatuksistasi tänne.

Kerroit, että sinulla on yksinäisyys ongelmana ja olet viettänyt kesällä paljon aikaa pelaillen ja koet, että jokin ei ole kohdallaan. Teini-ikään tosiaan liittyy monenlaisia asioita, mutta itseään kannattaa aina kuunnella, jos tuntuu, että kaikki ei ole kunnossa. Sinulla on ollut itsetuhoisia ajatuksia, mikä on aina sellainen asia, mihin tulee saada apua ja tukea. Kerroit, että olet selvinnyt niistä yksin tähän asti, mutta yksin ei kuitenkaan tarvitse selvitä. Olet kaiken avun ja tuen arvoinen!

Kerroit, että sinulla on kolme kaveria. Kurja kuulla, että yksi ei oikein vastaa ja kaksi asuvat kauempana kodistasi. Miten viihdyt heidän kanssaan, kun pääsette tapaamaan? Entä mitä itse toivoisit kaverisuhteiltasi?

Koet paineita ulkonäköön ja vahvuuteen liittyen. Erityisesti ulkonäköpaineet ovat hyvin yleisiä nuorten keskuudessa ja paineita voivat aiheuttaa monet asiat. Haluan kuitenkin sanoa, että olet hyvä ja arvokas juuri tuollaisena kuin olet!

Kuvailit ihanasti, kuinka haluaisit tyttöystävälle jakaa ajatuksia ja tunteita, ja kuinka tyttöystäväsi voisi tehdä samoin sinulle. Varsinkin vieraampien ihmisten seurassa olo ei välttämättä ole aina niin sulava, mutta sinä kuitenkin riität juuri omana itsenäsi.

Onpa kurja kuulla, että luokkalaisesi kailotti tuolla tavalla koko luokalle, että juttelit Snäpissä tytön kanssa. Sinulla on oikeus jutella kenelle tahansa, eikä kuulosta kovin reilulta, että siitä kailotetaan ulkopuolisille. Oletko vielä jatkanut tälle tytölle viestittelyä? Entä oletko kertonut hänelle, mitä tuossa tilanteessa tapahtui?

Kuulostat tekstisi perusteella mukavalta, ajattelevaiselta ja fiksulta nuorelta. Uskon, että tulet löytämään ympärillesi samankaltaisia ihmisiä!

Kannustaisin sinua myös kertomaan ajatuksiasi jollekin lähipiirisi luotettavalle aikuiselle. Omien ajatusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Varsinkin itsetuhoisista ajatuksista tulee kertoa jollekin aikuiselle, jotta saat tukea itsellesi ja olosi helpottuu.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat anonyymisti jutella luotettavan aikuisen kanssa. Lisätietoa palveluista ja aukioloajoista löydät täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Matalaääninen 14

Tuo kaverisuhdejuttu… En tykkää olla heidän kanssaan liian hyvin. Mut voidaan kutsua ulos aina silloin tällöin olemaan, mutta lopulta se aina päättyy siihen, että mut kutsuneet alkaa pelaa pelejä ja epäkunnioittamaan nykyajan ihmisoikeusvapauksia ja mä en pidä siitä laisinkaan. Siis siinä ei ole mitään ideaa vitsailla seksuaalisuudesta ja feministisyydestä, kun HEILLÄ EI OLE YHTÄÄN TIETOA KUMMASTAKAAN!! Siis puhuivat aivan puutaheinää. Ja ulkona nyt olis kiva jotain tehä muuta kuin istua ja pelata.

Samaiselle tytölle mietin kertoa asiasta, jos hän edelleen muistaa sen nyt lähiaikoina, mutta harkitsen vielä.

Toivoisin kavereilta kunnioitusta ihmisiä kohtaan ja ulkona ollessa jotain tehtävää, mitä sisällä ei voi tehä, kuten kävellä vaikka lenkki…

Samaiselle tytölle lopetin puhumisen viikon sisään. Toisaalta mietin alottaa uudestaan ja ehkä kertoa asiasta nyt lähiaikoina, mutta harkitsen vielä. Jos hän edelleen nyt vielä muistaa sen.

Ja mitä puhumiseen tulee niin kyllä nyt pidän omana tietonani. Ei huvita puhuu kellekkään ja kyllä nyt vielä pärjäilen kohtalaisesti.

Oli hyvä laittaa juttua omista tunteista ja nähdä vastaus

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiva, kun vastasit! Mukava kuulla, että koit sen olevan hyvä asia laittaa juttua omista tunteista ja nähdä vastaus.

Kurja kuulla, että et oikein tykkää olla heidän kanssaan kovin paljon. Ihmisoikeusvapauksien epäkunnioittaminen on väärin. Olen samaa mieltä kanssasi, että seksuaalisuudesta ja feministisyydestä vitsailemisessa ei ole ideaa. Ihmisoikeudet ovat tärkeä aihe ja olet varmasti oikeassa siinä, että kavereillasi ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa näistä aiheista.

Kunnioitus muita ihmisiä kohtaan onkin tärkeää! Oletko kertonut kavereillesi toiveistasi? Myös esimerkiksi tuo kävelylenkin tekeminen kuulostaa mukavalta. Oletko ehdottanut tätä kavereillesi?

Mukava kuulla, että olet harkinnut aloittaa juttelemaan tälle tytölle vielä. Mieti ihan rauhassa ja kuuntele itseäsi, mikä tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta.

Sinä saat myös itse päättää mistä asioista puhut ja kenelle puhut. Kaikkea ei aina tarvitsekaan jakaa muille, mutta kannustan sinua kuitenkin pitämään mielessä, että aina on vaihtoehto puhua jollekin luotettavalle aikuiselle. Yksin ei tarvitse kantaa kaikkea.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kaverit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top