Siirry sisältöön
Tyttö

Olen joka ikinen päivä yksin. Ei mitää tekemistä eikä mitään. Yritän kaikkeni, että voisin jutella luokkalaisteni kanssa netin välityksellä. Heitä ei vaan yksinkertaisesti kiinosta. Vanha kaverini hylkäsi minut ja ystävystyi minua vihaamaani henkilön kanssa. Mitä teen? Mistä saisin kavereita?

Samis

En valitettavasti osaa auttaa, mutta minäkin olen aina koulussa yksin. Minulla on kaks kamuu mut ne on mua 2 vuotta nuorempi ja vielä alakoulus:( Mulle tuli riita yhden mun kamun kaa ja sitä myöten meidän kaveruus loppu. Puhuin tosta kerran mun luokanvalvojani kanssa ja se helpotti vähän.

?

Kannattaa pyytää jotain ”vanhaa kaveria” kahville tai wappiin tai jtn. ja etsiä uusia kavereita kesäleireiltä, harrastuksista ja lähikouluista. Jos pokkaa riittää, voit vaikka laittaa jonnekin ”etsin ystävää”-ilmoituksen. Eräs tuttuni teki sellaisen -ja se toimi! Nyt hänellä on 2 uutta ihanaa ystävää.

?

Kannattaa pyytää jotain ”vanhaa kaveria” kahville tai wappiin tai jtn. ja etsiä uusia kavereita kesäleireiltä, harrastuksista ja lähikouluista. Jos pokkaa riittää, voit vaikka laittaa jonnekin ”etsin ystävää”-ilmoituksen. Eräs tuttuni teki sellaisen -ja se toimi! Nyt hänellä on 2 uutta ihanaa ystävää.

Kohta kolmetoista

Harrastatko mitään? Jos et niin aloita joku harrastus, saat varmasti uusia kavereita..

Mulla oli sama ongelma vuos sitten ja menin koulukuraattorin juttusille.
Kuraattori sai minut itsevarvemmaksi ja sain luokaltani besun honka kanssa olen nyt aina välkillä.
Koita säkin mennä kuraattorin juttusille. (Enkä muuten kertonut vanhemmilleni että kävin siellä)

Entä pojat? Minulla on hyviä poikakavereita jotka ovat vain kavereita.
Ei kavereiden tarvitse aina olla samaa sukupuolta.

Ananas

Oletko yrittänyt puhua aikuiselle asiasta. Jos se ei toimi mene vain rohkeasti jonkun luokkakaverisi luokse ja kysy Voitko olla heidän kanssaan

Ninjarope

Hei. Ite oon 13v. Tyttö ja vähän sama tilanne. Kutosel mun kaveri hylkäs mut ja ystävysty mun vihaaman kaa ja rupesivat kiusaa mua. No sain uusii kvereit ja se loppu. Nyt seiskal mun kaverit on ruvennu oleen outoi ja kuiskiin koko ajan keskenää, kävelemää nokkapystys ohi ja tällee. Ehkä voisit muilta luokilta olevien kaa yrittää jutella, tai sit jonkun muun tyypin kaa teiä luokalta. Meet vaanvälitunnil seisoskelee jonnekki muitte lähelle hivuttaudut siihen ja varsinkin jos ees jotenkin tunnet nii oot sillee moi. Voinks mä tulla tänne teiän kaa. Tai pelkästään moi. Jaksamisii sulle

Emt

oon nyt seiskalla ja tuntuu et mä ja mun kaveriporukka kasketaan erillee. Mun kaks kaverii on kokoajan kahestaa ja Mä jään ulkopuolelle en oikee tiiä mitä tehä? Kouluu meneminen ahistaa!

Aikuinen

On surullista, että MLL tarkistaa nämä viestit ennen julkaisua, mutta lasten tai aikuisten haasteisiin ei oteta mitään kantaa.
Tämä huokuu tunnelmaa, että MLL on kuulolla, mutta ei kiinnostunut auttamaan. Näin ei saa olla.

Nuortennetin ylläpito

Hei nimimerkki Aikuinen,
kiitos viestistäsi! Nuortennetin keskustelupalstalla voi jutella toisten nuorten kanssa elämän iloista ja suruista. Palsta on siis tarkoitettu lasten ja nuorten omaksi paikaksi, jossa voi jakaa ajatuksiaan muiden saman ikäisten kanssa. Viestit moderoidaan, jottei palstalle pääse mitään sääntöjä rikkovaa materiaalia. Päivystäjä mukana keskustelussa-palstalla mukana keskustelussa on MLL:n työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen. Sinne pääsee täältä: https://www.nuortennetti.fi/foorumi/paivystaja-mukana-keskustelussa/
Aikuisen tukea saa täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/
Palautetta Nuortennetistä voi jättää täällä: https://www.nuortennetti.fi/anna-palautetta/

Ystävällisin terveisin,
Nuortennetin ylläpito

Oon 16v poika

Hei tiiän tunteen mua on kiusattu 5v ja itel fi oo silleen kavereita ja jos yritän autaa niin mua katotaan aina vinoon eikä arvosteta mitä teen

Vastaa aiheeseen: Kaverit hylkää ja olen yksinäinen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top