Siirry sisältöön

Kaverit hylkäävät ja jään yksin + hirvee ahdistus

9 luokkalainen

Moi! Oon miettiny jo vähäaikaa et kirjottaisin tänne ja päätin tehä sen nyt. Mulla on ollu viime keväästä asti 7 ihmisen kaveriporukka koulussa ja mun viiminen vuosi on ollu oikeastaan yks mun elämän parhaimmista ja ollaan kasvettu yhteen mun muitten kavereittenkans hyvin. Viimisen 2kuukauden aikana oon alkanu kuitenki huomaamaa yhdeltä ihmiseltä enemmän ja enemmän merkkejä siitä et se ei enää halua olla mun kanssa. Tää tyyppi on kaikkien näitten muitten hyvä ystävä, joten sen päätöksellä ke kaikki ois varmaan valmiita jättämään mut. Oon yrittäny olla kaikille hyvä ystävä, mutta silti huomaan kokoajan enemmän ja enemmän merkkejä siitä et musta ei välitetä. Esimerkiksi yks päivä ryhmätyön ryhmien jaossa tää yks henkilö sano mulle et ”voitko sä mennä muitten kanssa ku haluisin tehä näitten muitten 4 kanssa” tai mua ei oo enää pyydetty olemaa yhdessä vapaa-ajalla ja muutenkin tuntuu että ne puhuu musta mun seläntakana kokoajan. Ja välillä saattaa olla että aamusta kaikki on ihan hyvin mut yhtäkkii tää yks vaa alkaa jotenkii vaikeeksi ja viestii et vihaa mua. Tää tilanne on niin paha et mua pelottaa ja ahdistaa kouluu meneminen, koska en haluu joutuu olemaa yksin koulussa ja mikää ei enää motivoi mua samal taval ku ennen. Entiiä mitä voisin enää tehä, koska enhön mä voi vaikuttaa muiden mielipiteisiin musta muuten ku olemal kiva niille. Mitä mun pitäs tehdä? (Anteeks kirjotusvirheistä)

-9lk nuori

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi ja olipa hyvä, että päätit kirjoittaa tänne!

Kuulostaa hienolta, että olet löytänyt tiiviin kaveriporukan, mutta on kuitenkin ikävä kuulla, että nyt olet huomannut yhdeltä ihmiseltä ikävää käytöstä sinua kohtaan. Kuvailemasi käytös ei kuulosta ollenkaan mukavalta ja reilulta. Ulkopuolelle jättäminen ryhmätöissä ja se, ettet saa kutsua vapaa-ajalla yhteisiin tapaamisiin, on todella epäreilua ja väärin sinua kohtaan. Itseasiassa esimerkiksi ulkopuolelle jättäminen ja selän takana pahan puhuminen täyttävät jo kiusaamisen merkit. Joskus kiusaaminen voi olla hyvinkin epäsuoraa ja hienovaraista.

Vaikutat tekstisi perusteella fiksulta nuorelta ja uskon, että olet varmasti hyvä ystävä. Sinä riität juuri tuollaisena kuin olet, eikä sinun tarvitse olla mitään muuta. Ansaitset ympärillesi sellaisia ihmisiä, ketkä arvostavat sinua juuri sellaisena kuin olet. Miltä sinusta tuntuu muiden ystäviesi kanssa ja millä tavalla he kohtelevat sinua? Mainitsit, että epäilet, että tämä yksi ihminen voisi kääntää muut sinua vastaan, mutta ikinä ei voi kuitenkaan tietää, mitä muut ystäväsi oikeasti ajattelevat.

Miltä sinusta tuntuisi kertoa tälle yhdelle ihmiselle tai jollekin toiselle kaveriporukastasi, miltä sinusta tuntuu? Sinulla on oikeus tunteisiisi ja ansaitset hyvää kohtelua muilta ihmisiltä. Sinulla on oikeus sanoa rehellisesti, miltä sinusta tuntuu. Entä voitko yrittää hakeutua enemmän niiden kavereiden seuraan, joiden kanssa sinulla on hyvä olla?

Tällaisen asian kanssa ei myöskään kannata jäädä yksin ja haluan kannustaa sinua kertomaan tilanteestasi myös jollekin läheiselle ja luotettavalle aikuiselle. On tärkeää, että omassa elämässä saa itselleen myös tukea ja lohdutusta. Voit mennä juttelemaan kokemastasi myös esimerkiksi koulukuraattorin kanssa. Kuraattori on koululla oppilaita varten ja osaa olla tukena monenlaisissa hankalissa tilanteissa.

Jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti tilanteestasi, niin meillä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Paljon voimia loppuvuoteesi! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Samaajustmietin

Voi sua raukkaa, tsemppiä! ❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹

Vastaa aiheeseen: Kaverit hylkäävät ja jään yksin + hirvee ahdistus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top