Siirry sisältöön
Ulkopuolinen pönttö

Moi! Mä kuulun kolmen kaveriporukkaan jossa on mun lisäksi kaksi tyttöä, olkoot ne vaikka [nimet poistettu]. Minä ja [nimi poistettu] ollaan tunnettu eskarista saakka ja ollaan oltu kahdestaan parhaita kavereita kolmoselle. Sitten tuli [nimi poistettu]. Alkuun lähti ihan hyvin käyntiin, meistä tuli trio. Sitten [nimet poistettu] tuli aina vain käheisempiä. Minä en silloin enää oiken tykännyt [nimi poistettu], sillä välilläme oli piikittelyä. Sitten tuli nelosluokka. He olivat parhaita kavereita ja minusta ja [nimi poistettu] oli tullut vain kavereita vaikka hän sanoikin että olen yhä hänen paras ystävänsä. He alkoivat pukemaan mätsääviä vaatteita yms. He kävivät toisillaan yökylässä, ja kuvasivat tilaan kuinka hauskaa heillä oli. Minua ei ikinä kutsuttu mukaan. Vaikka olisin viettänyt aikaa [nimi poistettu] kanssa meillä, [nimi poistettu]siltikin soitteli [nimi poistettu] ja sitten he rupattelivat pitkään. [nimi poistettu] myös keplottelee itsensä mukaan huokailemalla miten tylsää hänellä on ja miten kukaan ei voi olla hänen kanssaan. [nimi poistettu] samantien kysyy haluaako hän olla meidän kanssamme. Minä pelkään että he laittavat samat vaatteet koulukuvauksiinkin jossa meidän piti ottaa kolmen kuva. Olenko vain ihan typerä vai olenko syystä sairaan mustasukkainen ja ulkopuolinen. Välillä mä vasn itken kun on niin kamala ja ulkopuolinen olo [nimet poistettu] takia.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys,

Kiitos viestistäsi tänne Nuortennettiin! Kerrot kaveriporukastanne, jossa sinulla on pikkuhiljaa tullut ulkopuolinen olo. Ymmärrän hyvin pahan mielesi ja olen pahoillani puolestasi.

Oletko pystynyt puhumaan asiasta hyvän ystäväsi kanssa ja kertonut hänelle kuinka kaipaat häntä ja haluaisit viettää hänen kanssaan aikaa kahden kesken? Vaikka ollaankin kavereita keskenään ei kaikkea tarvitse tehdä kolmisin.

Miltä arkesi näyttää muuten tällä hetkellä? Onko sinulla harrastuksia tai muita ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa? On täysin normaalia, että ystävyyssuhteissa tulee vaiheita, jolloin viihdytään muiden kanssa mutta löydetään toisensa taas uudelleen myöhemmin! Jos olosi on jatkuvasti kurja kahden kaverisi kanssa, miltä sinusta tuntuisi ottaa heihin hieman etäisyyttä ja keskittyä hetkeksi muihin asioihin? Myös omien vanhempien tai muun läheisen aikuisen kanssa juttelu voi helpottaa oloa ja kivoja asioita voi tehdä myös perheen kanssa!

Toivon sinulle kaikesta huolimatta aurinkoista syksyn alkua ja kaikkea hyvää <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kaveritriossa jään kolmanneksi pyöräksi:(

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top