Siirry sisältöön
tytteli

Asia on niin, että huoneessani on kiipeilyteline. Sain sen ollessani biisivuotias ja olinkin aluksi ihan innoissani siitä. Nyt kahdeksanvuoden päästä kiipeilyteline ärsyttää minua suunnattomasti. Se vie huonneessani tilaa, jonka haluaisin käyttää ihan muuhun, pikkuveljeni saa milloin tahansa tulla huoneeseeni usein tekosyynä kiipeilyteline. Mys pikkuveljen kaikki kaverit ramppaavat huoneessani jatkuvasti tuon ”ihmeellisen” kiipeilytelineen takia. Olen jutellut asiasta vanhempieni kanssa, siis siitä että haluan telineen pois huoneestani, mutta he eivät anna ottaa sitä pois. Heidän mielestään pikkuveljeni tarvitsee telinettä, jotta hän voisi nostattaa kuntoaan esm vetelemällä leukoja. Olen yrittänyt purkaa telinettä itse, mutta siitä syntyi hirveä riita. Talossamme ei ole muuta paikkaa, johon telineen voisi laittaa. Mitä minun pitäisi tehdä? Juttelut eivät enää auta.

MLL Ylläpito

Moikka,

entäs jos vaihtaisitte veljesi kanssa huoneita keskenään? Silloin hän saisi kavereidensa kanssa kiipeillä telineellä mielin määrin ja sinä saisit olla rauhassa.

tytteli

Vielä kun voisi, mutta pikkuveljelläni ei ole huonetta hän nukkuu äitini kanssa, enkä ehkä hirveästi haluaisi asua siellä, sillä mun ikänen haluas välillä olla yksinkin. Tää on oikeesti hirveetä, tän takua me ollaan viime viikon aikana huuettu toisillemme vaikka kuin monta kertaa

MLL Ylläpito

No onpas pulmallinen tilanne kyllä. Ymmärrän täysin, että sinun ikäisesi tarvitsee omaa tilaa ja yksityisyyttä.

Olisiko mahdollista, että ottaisit asian vielä rauhallisesti hyvällä hetkellä puheeksi vanhempiesi kanssa. Entä jos voisitte sopia selkeät säännöt kiipeilytelineen käytölle? Esim., että veljesi voi halutessaan kavereineen tai itsekseen käyttää telinettä tiettynä aikana. Muina aikoina huoneeseesi ei olisi lupaa tulla sillä temppuilemaan (paitsi ehkä silloin, kun et ole kotona). Ja tietysti niinäkin aikoina, kun sitä saisi käyttää, oveen tulisi koputtaa.

Vastaa aiheeseen: kiipeilyteline

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top