Siirry sisältöön
sejoku[osa nimimerkistä poistettu]

Mä en oikein tiiä miten mä tän sanottaisin, mut mua ahistaa niin että sattuu. En oikein tiedä mikä ahdistaa tai muutakaan, tunnen vain miten ahdistus kiipeää rintakehääni pitkin ja yrittää vallata koko kropan. Oon kärsinyt paniikki- ja ahistushäiriöistä nyt jo kolme vuotta. Nyt kerrankin kun oon saanut elämäni edes hetkeksi raiteilleen, päässyt luokalta hyvin arvosanoin, loma. Ahdistaa silti niin että sattuu. Henkinen kipu alkaa hivuttautua jo rintakehään fyysiseksi. En tiedä mitä pitäisi tehdä..

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Olipa hyvä, että päätit kirjoittaa voinnistasi tänne. Mielestäni osasit tosi taitavasti sanoittaa oloasi. On kurja kuulla, miten ahdistunut olet ollut ja kuinka pitkään olet kärsinyt paniikki- ja ahdistushäiriöistä. Aina sitä ei oikein edes osaa sanoa mitään erityistä asiaa tai syytä, mistä ahdistus kumpuaa. Usein ahdistus voi tuntua myös ihan fyysisinä oireina, kuten juuri esimerkiksi rintakehän alueella.

Olipa hienoa kuulla, että olet päässyt luokaltasi hyvin arvosanoin lomalle. Joskus ahdistus voi kuitenkin iskeä, vaikka olisikin mennyt hyvin. Voit tästä huolimatta olla ylpeä itsestäsi ja saavutuksistasi. Se, että nyt on paha olo, ei tarkoita sitä, etteikö asiat voisivat vielä muuttua ja palata takaisin raiteilleen.

En tiedä, oletko saanut apua ahdistus- ja paniikkihäiriöihin, mutta toivon tosi kovasti, että hakeutuisit avun piiriin. Apua on saatavilla ja sinun ei tarvitse pärjätä yksin. Nyt kesäloma-aikana oman paikkakuntasi terveyskeskuksesta voi hakea apua. Koulujen alettua voit varata ajan kouluterveydenhoitajalle tai -kuraattorille. Jos olet jo avun piirissä, niin toivon, että voit ammattilaiselle kertoa ihan rehellisesti, miten voit, niin silloin hän pystyy auttamaan kaikista parhaiten.

Olisi myös tärkeää, jos pysyisit kertomaan voinnistasi myös jollekin omalle läheiselle aikuiselle. Aikuinen voi olla esimerkiksi oma vanhempi tai joku muu, jonka koet turvalliseksi ja luotettavaksi. Läheinen aikuinen voi olla tukenasi siinä, että pääset eteenpäin ammattiavun piiriin.

Täältä voit lukea lisää avun hakemisesta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/

Meille voi soittaa myös ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111), jos haluat anonyymisti ja luottamuksellisesti jutella aikuisen kanssa. Meillä on myös chat ja nettikirjepalvelu. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon, että löydät kesääsi myös ilon hetkiä. Muista, että olet tärkeä ja kaiken avun arvoinen. <3

Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

”,

En tiiä mitä muutakaan sanoa kun että tsemppiä ihan hirveesti! Ootko yrittäny puhua sun vanhemmille? Jos et oo niin suosittelen sitä lämpimästi! Ne välittää susta, ne haluaa auttaa sua!
Tsemppii! Kyllä kaikki järjestyy vielä! Muista, että pimeimmänkin yön jälkeen tulee valo!<333

Vastaa aiheeseen: Kipu, henkinen kipu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top