Siirry sisältöön
Kiusattu

Eli mua on kiusattu koko mun elämän ajan, aluks kiusaaminen oli vaan tönimistä ja haukkumista. Nykyään se on todella väkivaltaista.. Lintsaan usein viikkoja koulusta, koska en uskalla mennä sinne. En uskalla kertoa kellekkään, koska minua pelottaa että kiusaajat vain suuttuvat asiasta enemmän. En tiedä mitä voisin tehdä. Mitä pitäisi tehdä ? Olen myös ollut masentunut jo kauan, käyn psykiatrilla..mutta se ei oikein auta. Syömishäiriökin minua vaivaa,[osa tekstistä poistettu] Mitä tekisin ?

MLL Ylläpito

Hei,

kiusaaminen, josta kerrot, kuulostaa todella vakavalta. Ja ylipäänsä kaikki kiusaaminen on väärin ja siihen tulisi puuttua. Tapahtuuko kiusaamista ainoastaan koulussa vai myös nyt kesällä, eli vapaa-ajalla? Se, että sinua kohtaan ollaan väkivaltaisia, on jo rikosasia. Kenelläkään ei ole oikeutta satuttaa sinua eikä koskea muutenkaan ilman lupaasi.

Ymmärrän, että asiasta kertominen pelottaa kiusaajien reaktion pelossa, mutta se on silti paras ja ainut vaihtoehto, jotta kiusaaminen saataisiin loppumaan. Aikuisen tulee puuttua asiaan vakavalla otteella, koska kiusaaminen on kerran jatkunut jo pitkään ja on fyysistäkin. Kiusaaminen, etenkin pitkäaikainen sellainen, musertaa ja voi aiheuttaa juuri masennusta. Eli jotta sinulle tulisi kokonaisvaltaisesti parempi olo, olisi tuon rajun kiusaamisen loputtava.

Voisitko ajatella kertovasi vanhemmillesi asiasta pikimmiten? Jos kiusaaminen on koulussa tapahtuvaa, voisit silti kertoa vanhemmillesi jo nyt ja sen lisäksi koulujen alettua voisit tai voisitte yhdessä vanhempien kanssa puhua asiasta esimerkiksi koulukuraattorille. Tai jos sinulla on koulussa joku muu aikuinen, kenet koet helpoimmin lähestyttäväksi?

On hyvä, että olet saanut apua masennukseesi. Voisitko puhua psykiatrillesi myös syömiseen liittyvistä pulmista? Entä tietääkö hän kiusaamisesta? Älä anna kiusaajien musertaa sinua! Ansaitset saada apua ja voida hyvin sekä olla rauhassa kaikelta väkivallalta – niin henkiseltä, kuin fyysiseltä. Asiat voivat muuttua paremmaksi ja voit alkaa voida paremmin.

Uskalla puhua asiasta äläkä kanna taakkaasi yksin, sillä sinun ei tarvitse. Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111, jossa voit jutella luotettavan aikuisen kanssa nimettömänä. Puhelu on ilmainen sinulle. Nyt kesällä puhelin on joka päivä auki klo 14-17.

Tsemppihalaus sinulle ja rohkeutta!!

Lintu

Moi.

On todella väärin, että sinua on kiusattu koko elämäsi ajan ja kiusaamiseen ei ole osattu puuttua. Aikuisten tehtävä on puuttua kiusaamiseen ja saada se loppumaan mahdollisimman äkkiä. Oletko puhunut vanhemmillesi tai muille luotettaville aikuisille asiasta? Asioista puhuminen auttaa paljon. Yleensä jo se helpottaa oloa, että voi kertoa jollekin, mitä tapahtuu ja miltä tuntuu. Opeilla ja yleensäkin koulun henkilökunnalla sekä vanhemmilla on velvollisuus puuttua kiusaamiseen. Pelkosi kiusaajien suuttumisesta on täysin ymmärrettävää. Silti paras tie ongelman ratkaisemiseksi on puhua asiasta ja taistella kiusaamista vastaan – niin raskasta kuin se joskus onkin. Pidä listaa kaikesta, mitä kiusaajat sinulle tekevät. Kiusaamisen selvittämisessä se on tehokasta todistusaineistoa. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä poliisiin, jos kiusaaminen jatkuu pahana, sillä kaikki kiusaaminen on rikollista. Tärkeintä on, että se saadaan loppumaan. Sulla on oikeus käydä koulua rauhassa. Ne kiusaajat ei tiedä mitä tekevät ja joutuvat vielä vaikeuksiin asenteensa kanssa.

Masennus ja syömishäiriö ovat vakavia asioita, mutta niistä voi parantua. Pystytkö löytämään edes hiukan iloa jostain tekemisestä tai harrastuksesta, josta olet joskus pitänyt? Pienetkin valonpilkahdukset ovat suuri asia, ja niitä kannattaa etsiä. Ystävien seura, vanhempien ja muiden luotettavien aikuisten tuki auttavat monesti paljon, vaikka ei aina tuntuisikaan siltä. Sinulla on oikeus saada apua ja purkaa tunteitasi. Koulun alettua voit olla yhteydessä esim. kuraattoriin, psykologiin tai terveydenhoitajaan. Psykiatrille voit myös puhua avoimesti asioistasi, mutta ymmärrän kyllä, että sekin voi joskus tuntua turhalta. Pikkuhiljaa voi kuitenkin huomata, että mieliala alkaa parantua. Sä olet arvokas, upea ja kaunis ihminen. Sulle sattuneista pahoista asioista huolimatta sinussa EI ole mitään vikaa, ja sulla on kaikki mahdollisuudet parantua. Se voi tapahtua ajan kanssa ja pienin askelin, mutta jokainen askel kohti parempaa on jo suuri juttu. Sä ansaitset parempaa ja tulet sitä vielä saamaan, vaikka masentuneena ei aina tunnu siltä. Masennuksesta voi silti parantua, niin kuin mäkin aikanaan :)

Kovasti tsemppiä ja lämmin halaus =)
Lintu

Vastaa aiheeseen: Kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top