Siirry sisältöön
E

Mua on kiusattu seiskaluokkaan asti ja siitä jäi pahat arvet. Oon puhunu kuraattorille, psykkalle, rehtorille, koulupsykkalle ja äitille, mut olo on edellee samallainen paska ja vääristyny. Mulla on oppimisvaikeuksia ja kasvan henkisesti muita jäljessä ja mun kiinnostuksen kohteet on ala-aste tasoista. [osa viestistä poistettu] oon ahistusnu ja masentunu kakara joka vihaa omaa kouluaan ja haluaa mahollisimman kauas näistä piireistä. En haluu kulkee kylällä, koska pelkään näkeväni tuttuja ja aamusin iskee ahdistus koulun takia. Koulun jälkeen oon ihan puhki ja haluun vaan jäädä mun huoneeseen masentumaan, tuota yleensä teenkin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

kiitos viestistäsi, on hyvä että kirjoitit!

Oli kurja lukea että sinua on kiusattu. Tosi hienoa, että olet puhut asiasta monen lähellä olevan aikuisen kanssa. Kaikenlaisen kaltoinkohtelun, myös kiusaamisen, kohteeksi joutuminen voi vaikuttaa omaan olotilaan pitkänkin ajan. Usein se, että elämässä on läheisiä ihmisiä tai ammattilaisia, joille puhua kuitenkin helpottaa ja nopeuttaa paranemista. Oletko kertonut heille, että olosi on edelleen huono? On tärkeää, että sinua tukevat aikuiset tietävät että tarvitset yhä tukea. Jokainen toipuu omalla tavallaan ja omaan tahtiinsa, ja sinulla on oikeus saada kaikki se tuki mitä ikinä tarvitset. Pyydäthän rohkeasti itsellesi apua, niin pitkään kuin sitä tarvitset elämässäsi!

Kuvaat todella hienosti sitä eri tahtiin kasvamista, mitä nuoruudessa tapahtuu. Nuoruudessa kehitys etenee jokaisella omalla tavallaan. Toivottavasti sinä olet saanut ihan rauhassa olla kiinnostunut juuri niistä asioista, jotka sinua innostavat, ilman painostusta. On tärkeä kuunnella itseään ja edetä omaan tahtiinsa.

Oli ikävä lukea, että kouluun meneminen herättää sinussa ahdistusta. Ei ole lainkaan ihme, että olet koulun jälkeen aivan puhki, kun koulu herättää sinussa pahaa oloa. Sellainen syö energiaa ja on ymmärrettävää, että koulupäivän jälkeen haluaa vain olla ja kerätä voimia. Oletko puhunut tästä niille aikuisille, jotka tietävät että sinua on kiusattu? Olisi hienoa, jos koulunkäyntiin liittyvää ahdistusta saisi helpotettua, jotta koulu ei veisi kaikkea jaksamista, ja että puhtia riittäisi myös vapaa-ajan hetkiin.

Kerroit myös, että ahdistus on saanut sinut satuttamaan itseäsi viiltämällä. Toivottavasti olet saanut siihen apua, mutta jos et ole, rohkaisen sinua puhumaan myös siitä läheisten aikuisten kanssa. Viiltely aiheuttaa monille pidemmällä aikavälillä vielä enemmän pahaa oloa, ja olisikin siksi tosi tärkeää, että voisit pohtia turvallisen aikuisen kanssa muita tapoja, joilla helpottaa pahaa oloa.

On tosi hienoa, että olet puhunut kiusaamisesta monien läheisten kanssa. Toivon sinulle paljon tsemppiä ja rohkaisen sinua puhumaan jatkossakin, ja kertomaan olotilastasi avoimesti läheisille aikuisille. Voit myös aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen, tai kirjoittaa meille nettikirjeen tai chatata kanssamme. Olemme miellelämme tukenasi!

Löydät tietoa palveluistamme täältä: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Toivon paljon kaikkea hyvää sinun lähestyvään kevääsi. Pidäthän tosi hyvää huolta itsestäsi ja teethän paljon niitä asioita, jotka tuottavat sinulle iloa.

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen työntekijä

Vastaa aiheeseen: Kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top