Siirry sisältöön
Minnihiiriyksinäinen33

Moikka Haluan avautua tästä aiheesta SANA: Kiusaaminen
Mitä miun pittää tehdä Miua ON kiusattu Netissä Facebookissa
ja Instagramissa myös skypessä wapissa Nettimaailma on yleensä
aika pelottavaa tuntuu vähä et….. MUA ei hyväksytä huolita kaveriporukkaan
ja sit mulle Nauretaan poistetaan ryhmistä estetään onko minussa jotain vialla
ja tuntuu et MUA on syrjitty et oon nii masentunut haluan et kiusaaminen loppuisi
piakoin vai onko kiusaajilla nii paha olla et toisiin vaa PURKAA pahaa oloaan tarvitsen
teidän apua nytten tähä vastaukseen T Minnihiiriyksinäinen33.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. On todella surullista, että olet kohdannut huonoa kohtelua, estämistä ja syrjimistä netin eri alustoilla. On totta, että netissä huono käytös on yleistä – ehkä sitä on siellä helpompi harjoittaa, kun ei joudu kohtaamaan kohteensa kurjaa mieltä. Ja saatat hyvinkin olla oikeassa siinä, että huonosti käyttäytyvät ihmiset purkavat netissä omaa huonoa oloaan. Miksi he muutoin kokisivat tarpeelliseksi kohdella muita ihmisiä huonosti?

Syy ei siis toisin sanoen ole sinussa, vaan niissä, jotka eivät osaa kohdella toisia ihmisiä kauniisti. Toivon, että pystyt pitämään tämän mielessä aina, kun kohtaat netissä tai erilaisilla somealustoilla huonoa käytöstä. Jos sitä tapahtuu yhteisössä, jossa on ylläpito, on tärkeää ilmoittaa sinne huonosta käytöksestä. Ja jos muu ei auta, kehotan sinua poistumaan paikoista, joissa ei osata käyttäytymissääntöjä.

Jäin miettimään, mitä tarkoitit sillä, että sinua ei hyväksytä kaveriporukkaan? Tarkoitatko live-elämässä olevaa porukkaa? Jos näitä ihmisiä on useita, voisit kysyä asiasta joltain kahden kesken. Monesti silloin kukaan ei kehtaa käyttäytyä rumasti, niin kuin porukassa tekevät. Jos tilanteeseen ei tule muutosta, on ehkä parempi etsiytyä sellaisten ihmisten seuraan, jotka arvostavat sinua ja osaavat käyttäytyä kauniisti. Voi nimittäin olla tosi raskasta olla sellaisten ihmisten seurassa, jotka eivät osaa ottaa muita huomioon, vaikka siitä heille huomauttaisikin.

Jos tuollaista syrjimistä tapahtuu koulussa, olisi ehdottoman tärkeää, että pystyisit kertomaan siitä koulun henkilökunnalle, esimerkiksi jollekin opettajalle tai kuraattorille. Koulun tulisi varmistaa, että jokainen olisi siellä turvassa ja voisi käydä koulua hyvillä mielin. Myös kotona kannattaa kertoa kaikesta huonosta kohtelusta, jolloin myös vanhempasi voivat auttaa sinua.

Toivottavasti et jatkossa enää tule kohtaamaan huonoa kohtelua. Olet arvokas ja hyvä juuri tuollaisena kuin olet! Jos haluat, voit aina myös soittaa tai kirjoittaa meille tai tulla juttelemaan chattiin. Kaikki palvelumme löytyvät täältä Nuortennetistä ja ne ovat aina anonyymejä ja maksuttomia. Ethän jää yksin tämän asian kanssa!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kiusaaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top