Siirry sisältöön
Hiljainen

Hei ja anteeks kun kirjotan tänne tälläsiä en vaan enää tiiä mitä tehä menetin kolme mulle tärkeetä ystävää kuukauden sisään, ei niille ei oo käyny mitään mut ne jätti mut kaks poisti mut kavereista netissä ja yks sano mulle ilkeitä asioita. Ne kolme ihmistä oli mun ainoot ystävät ja joo ne oli pelkästään netissä mut tiesin ne irl kans. Mul ei oo enää ketään koulussa mulle kommentoidaan silleen [Osa tekstistä poistettu] (anteeks kiroilu nyt) mut kun yritän auttaa niin tietyt henkilöt vaan kommentoi mulle sellasia asioita että tunnen itteni turhaks. Vapaa-ajalla kun haluaisin olla jonkun kanssa niin en voi sillä tiedän että kaikki muut on jo jossain kavereiden kanssa. Yksi päivä mulle kommeintoitiin tosi töykeästi ja itkin koko päivän. En tiedä jaksanko enään oon yrittäny tappaa itseni ties kuin monta kertaa mutta aina turhaan haluan vain pois mutta en pysty enkä tiedä onko se edes kiusaamista mitä olen kokenut mutta anteeksi ja kiitos

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei nimimerkki Hiljainen,

Kiitos viestistäsi! Olen iloinen, että päätit kirjoittaa meidän Nuortennetin keskustelupalstalle.

Todella kurja kuulla, että ystäväsi ovat jättäneet sinut ja yksi sanoi sinulle ilkeitä asioita. Tuollainen varmasti herättää monenlaisia tunteita, esimerkiksi surullisuutta ja hämmennystä. Oletko kertonut ystävillesi, millaisia ajatuksia ja tunteita yksin jääminen sinussa herättää?

Kerroit, että koulussa sinulla ei ole ketään. Lisäksi koulussa sinulle kommentoidaan inhottavaan sävyyn ja joidenkin kommenttien takia tunnet itsesi turhaksi. Mietit, että ovatko kokemasi asiat olleet kiusaamista ja kyllä ne minusta täyttävät kiusaamisen tunnusmerkit. Muistathan kuitenkin, että sinussa ei ole mitään vikaa ja olet hyvä juuri tuollaisena!

Mainitsit, että vapaa-ajalla haluaisit viettää aikaa jonkun kanssa, mutta muut viettävät aikaansa muualla. Voisitkohan kysyä joltakin mukavalta tyypiltä ennakkoon hänen suunnitelmistaan? Voihan olla, että hän ei ole vielä ehtinyt sopimaan muuta. Entä onko sinulla naapurustossasi ikäistäsi seuraa?

Kerroit myös, että et meinaa jaksaa enää ja olet yrittänyt tappaa itsesi. Tämä saa minussa ison huolen heräämään. Elämäsi on elämisen arvoista, vaikka sinusta nyt ei siltä tuntuisikaan. On erittäin tärkeää, että saat apua tilanteeseesi. Onko sinulla lähipiirissäsi sellaista luotettavaa ja turvallista aikuista, kenelle voisit kertoa kokemastasi ja itsemurha-ajatuksistasi? Tällainen aikuinen voi olla esimerkiksi vanhempi, tai koulussa opettaja tai koulukuraattori.

Noin isoista asioista ääneen puhuminen voi tuntua jännittävältä, joten voit myös kokeilla kirjoittaa ajatuksiasi ylös paperille ja näyttää paperin luotettavalle aikuiselle. Voit myös kokeilla hyödyntää Nuortennetin Huoli puheeksi! -lomaketta: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/

Jos haluat purkaa mieltäsi, niin meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Muista, että olet arvokas ja avun arvoinen!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kiusaamista?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top