Siirry sisältöön
Meikä mandoliini täällä taas

En tiiä onko tää kiusaamista ja mitä pitäs tehä asialle, mut tässä jtn.

Mulle on pitkään yks tietty tyyppi vaikka Porkkana, huudellu vaan jtn käytävillä, 6lk(viime lukuvuos) syysloman jälkeen ku olin tullu kaapista, kaikki yläkoululaiset huuteli käytävillä ”lesbo” ja kaikkee irvaili mun tiktokeista. (En oo lesbo, oon omnisexual, voisin ihastuu kaikkiin sukupuoliin) ja tietysti mua ahisti mennä kouluu ja kävellä sinne toiselle puolelle kouluu naulakoille, koska se menee sen kohan ohitte missä ne kaikki huuteliat istuu. Sit muutaman kuukauden päästä sitä huuteluu ei tullu niin usein, kumminkin silti ahisti kävellä varsinki yksin toiselle puolella kouluu.
Sit alkoki 7lk. Kesälomalla en hirveesti nähny niitä ärsyttäviä tyyppejä, ja kouluski ajattelin et ehkä tän lukuvuoden saan olla rauhassa, mut nyt suurin osa meidän luokan pojista oli erilaisia, melki kaikki vetää päihteitä ja luokkahenki meni huonoks, joten alko ahistaan vähä kans luokas oleminen, koska ne tietyt tyypit puhuu pskaa vhä kaikista tms. Edelleen ahdistaa kävellä sinne naulakoilla, mut nyt vaan paljon enemmän. Mua edelleen haukutaan homoks ja mun frendii kans alettu, se on kyl mun syy koska se on mun kanssa ja jotkut luulee et ollaa yhessä vaikka ollaan parhaita kavereita. Sit tänään istuttiin kavereiden kaa normaaliin tapaan ruokailun jälkeen sohvilla, sit yks tyyppi sanotaan vaik [nimi poistettu], tuli sanoon et ”ottakaa kamat pois tosta sohvalta” ku meiän reput oli siinä, siinä kohtaa sohvil istu vaan mä ja paraskaveri koska toine meni vessaan. Sanottiin et meiän kaveri tulee pian siihen takasin että ei, ja se sano vaa et ei sitte ja heitti ne alas ja otti sen sohvan, sit sen vieressä oleva kaveri sano et ”varo, homous tarttuu” Sit se ja porkkana alko vaan puhuu mulle sarkastisella äänellä ja [nimi poistettu], alko kuvaa musta samal videoo ja näytti mua videopuhelussa jollekki ja kokoajan v*ttuili mulle ja siihen vieree tuli vaa lisää ihmisiä ja sit ne vaan jatko sitä kettuilua ja sarkastisella äänellä puhumista ja tms. Se oli ihan v*tun ahistavaa ja meinasin alkaa itkeen mut en viittiny enkä halunnu kertoo opettajalle koska en haluu olla vasikka ja frendit vaaa vähä välii katto mua muute oli hiljaa, siin kohtaa ku ne katto mua hymyilin niille. Nyt mua ahistaa ihan saatanasti mennä huomenna kouluun, mitä jos ne taas tulee puhuu mulle sillai tai haukkuun mua tai kuvaamaan musta videoo tms. Haluun et toi loppuis mut en tiiä miten ja ahistaa mennä kouluun ku kaikki vihaa mua ja näytän tältä ja pelkään et tän päivänä tapahtuu uudellee ja nii. En jaksa enää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Meikä mandoliini täällä taas”

Kiitos rohkeudestasi kirjoittaa tänne palstalle kokemuksistasi. Olen todella pahoillani puolestasi, että olet joutunut törkeän ja epäasiallisen kiusaamisen kohteeksi toistuvasti luokkalaistesi taholta. Se on todella väärin etkä sinä tai ystäväsi ole mitenkään sitä ansainneet. Et ole myöskään mitenkään syypää toisten törkeään käytökseen sinua tai ystävääsi kohtaan, joten ole kiltti äläkä syytä itseäsi. Sinulla on oikeus olla juuri sellainen kuin olet, saat pukeutua ja rakastaa ketä haluat eikä muilla ole oikeutta arvottaa ihmisiä sen perusteella. Rohkeutesi olla oma itsesi on asia, jota luokkatoverisi kadehtivat, siksi he huutelevat perääsi, ei siksi että sen ansaitsisit.

Pohdit otsikossasi, onko ylläkuvattu toiminta kiusaamista. Kyllä se on ja siihen on ehdottomasti puututtava koulun aikuisten taholta. Sinulla on oikeus tuntea olosi turvalliseksi sekä koulussa ja vapaa-ajalla ilman, että joudut pelkäämään huutelua tai kiusaamista. Ymmärrän kuitenkin hyvin, että pelkäät kiusaamisen pahentuvan ja se saa sinut ajattelemaan, että on ok kestää tätä kohtelua koska se voisi olla paljon pahempaa. Sinun ei kuitenkaan kuulu selvitä tästä yksin vaan sinulla on oikeus saada apua ja tukea aikuisilta niin, että kiusaajat joutuvat vastuuseen teoistaan.

Onko koulussasi joku aikuinen, jolle puhuminen voisi tuntua helpolta tai edes vähiten vaikealta? Onko joku aikuinen, johon luotat ja jolle voisit mennä esimerkiksi ystäväsi tukena juttelemaan ja kertomaan asiasta? Voisit esimerkiksi näyttää kirjoittamasi viestin, jos ääneen kertominen tuntuu vaikealta. On tärkeää, että koulun aikuiset saavat tietää kiusaamisesta, jotta siihen voidaan puuttua ja se saadaan loppumaan. Muista, että sinä et ole tehnyt mitään väärää ja että aikuiset ovat puolellasi, kunhan kerrot kokemuksistasi ja sen että tarvitset heidän apuaan.

Myös me Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa olemme tukenasi, jos sitä tarvitset. Meille voit soittaa (p. 116 111) tai chatata mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella ja olemme auki joka päivä.

Muista että sinulla on oikeus olla juuri se upea ja ainutlaatuinen itsesi joka olet! Paljon voimia ja rohkeutta <3

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kiusaamista?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top