Siirry sisältöön
sunmutsis

oon tällä hetkellä 17v, ja mulle on n. puolivuotta sitten diagnosoitu autismi. mua on kiusattu koko elämä tarhasta asti, mua on kiusannu samanikäiset ihmiset ja aikuisetkin, ja olen autismi diagnoosin jälkeen tajunnut, että he ovat vihanneet minua autismini takia, vaikka en ole tehnyt mitään. vaikka olisin vain hengittänyt niin on vihattu ja kiusattu. koulu ei koskaan tehnyt asialle mitään, ja kiinnitti huomiota vaan siihen miten mä reagoin kiusaamiseen eivätkä kiinnittäneet huomiota koskaan itse kiusaajiin tai kiusaamiseen. kiusaajat ovat yrittäneet tappaa minut monella tavalla, kuten ajamalla autolla päälleni ja tönäisemällä portaissa alas jne. olin jo 10 vuotiaana tosi masentunut enkä uskonut, että selviäisin edes 12-vuotiaaksi, mutta tässä ollaan 17-vuotiaana amiksen tokalla vuodella. eli viestini kaikille kiusatuille: kaikki järjestyy joskus. jos mäkin oon selvinnyt tähän asti, niin tekin selviätte. ette vaan koskaan luovuta ettekä lopeta taistelua. teillä on oikeus tulla kohdelluksi hyvin, joten taistelkaa sen puolesta. mä uskon teihin kaikkiin.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani siitä, kuinka sinua on koulussa kohdeltu ja harmissani siitä, ettei koulu tehnyt asialle mitään. Koulun tehtävä on turvata kaikille oppilaille turvallinen koulunkäynti, mutta tämä ei selvästikään ole kohdallasi toteutunut. Lisäksi noista henkeä uhkaavista tilanteista olisi voinut tehdä rikosilmoituksen.

Ymmärrän hyvin, että pitkään jatkunut huono kohtelu on vaikuttanut psyykkiseen terveyteesi. Toivottavasti olet saanut siihen apua ja toivon sydämestäni, että nykyisessä koulussasi sinulla on ystäviä ja sinua kohdellaan hyvin.

Nykyään autismista puhutaan enemmän ja ymmärretään, etteivät erilaiset tavat reagoida tai toimia johdu ilkeydestä, vaan aivojen erilaisuudesta. Toivottavasti sinäkin olet saanut diagnoosin saatuasi tukea ja osaat kertoa läheisillesi, jos sinulla on jotain toiveita heidän suhteensa niin, että väärinymmärryksiä ei tule.

Ihanaa, että haluat tsempata muita – totta tosiaan, vaikeuksista on mahdollista selvitä ja saada hyvä tulevaisuus, vaikka menneisyydessä olisi tapahtunut mitä. Siihen toki auttaa, että saa ympärilleen hyviä ihmisiä ja kokemuksia, että on hyvä juuri sellaisena kuin on.

Kaikkea hyvää sinulle!

Lämmöllä
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: kiusattu koko elämän

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top