Peloissaan

voiko mulla olla kivessyöpä
ja mun vasen kives on kipeä ja turvonnut aina välillä

eli se suurenee ja pienenee itekseen ja välillä suurenemiseen liittyy kipua
ja mua sattuu vatsaan

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi.

Kerroit vasemman kiveksesi olevan kipeä ja turvonnut välillä, sekä, että vatsaasi sattuu ja mietit josko oireet voisivat viitata kivessyöpään. En valitettavasti osaa sanoa, mistä oireesi johtuvat mutta uskon, että syövän mahdollisuus on niistä ainakin pienin. Ymmärrän, että asia huolettaa sinua ja siksi olisikin hyvin tärkeää, että saisit tietää syyn kipuihisi ja siksi toivonkin, että asiaa tutkittaisiin, kivun jatkuessa.

Koulun ollessa kiinni voit aina käydä terveyskeskuksessa tapaamassa terveydenhoitajaa ja lääkäriä, jotka osaavat selvittää syyn kipuihisi. Yhteystiedot oman kuntasi terveyskeskukseen löydät esimerkiksi googlaamalla terveyskeskus + oman kuntasi nimi. Jos haluat voit aina kertoa esimerkiksi huoltajillesi oireistasi ja voitte yhdessä varata ajan lääkärille.

Todella hyvä, että lähdit pohtimaan tätä asiaa. Kipujen syitä, kun pohtii yksin ne suurenevat usein omassa päässä isommiksi kuin ne oikeasti ovat. Mitä nopeammin syyn selvittää, sitä nopeammin myös oireista pääsee eroon.

Toivottavasti asia selviää pian!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kivessyöpä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.