Siirry sisältöön
nugetti

siisjoo yksinkertasesti vihaan koulua ja mun wilma kaatuu selvittämättömiostä ja oon jatkuvasti läksypiireissä. ei siksi että en välitä vaan siksi että en pysty. oon tosi väsynyt ja välttelen kouluun menoa ihan täysin. Musta tuntuu että lv on menettänyt kaiken toivon mua kohtaan mikä silleen harmittaa kun taas joku pettyy muhun. tää koko homma ei johdu mistään että mua kiusattais yms, mulla on kyllä paljon kavereita jotka antaa voimaa välillä raahauta sinne. en muista millon oisin viimeks ollut kokonaisen kouluiviikon koulussa. en haluu puhua kuraattorille, en kenellekään, en jaksa sitä psykiatriarkea taas, koska se on oikeesti tosi väsyttävää.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että olet noin väsynyt koulunkäyntiin. Mikähän koulussa on sellaista, että et viihdy siellä? Koska en tunne sinua, en lähde tässä arvailemaan, mikä motivaation puutteeseen voisi olla syynä.

Mutta on se mitä tahansa, olisi hyvä, että saisit siihen apua. On se sitten koulunkäyntiin, jaksamiseen tai psyykkiseen hyvinvointiin liittyvää. Uskon nimittäin, että on varmasti itsellesikin stressaavaa ja raskasta olla tilanteessa, jossa sinulta vaaditaan enemmän kuin mihin et tällä hetkellä pysty.

Ymmärrän, että asiasta puhuminen tai psykiatrilla käyminen voi olla rankkaa, mutta aikuisten olisi hyvä tietää, jos on jotain, mitä he voisivat tehdä hyväksesi. Kuulostaa siltä, että nykyinenkään tilanne ei ole sinulle kovin helppo ja miellyttävä. En siis osaa sanoa muuta kuin että toivon sinun tekevän hyvän ratkaisun oman jaksamisesi kannalta ja tukeutuvan sinua auttaviin aikuisiin. Tunnut tietävän, mistä apua saa sitten, kun olet siihen valmis.

Haluaisin, että voisit olla hyvillä mielin ja nauttia elämästäsi. Mutta vain sinä osaat sanoa, mikä sinulle on hyväksi. Elämän muuttaminen ei aina ole helppoa, mutta pidemmän päälle se kannattaa aina, mikäli lähtötilanne ei ole sellainen, jollaista elämää haluaisi viettää. Pidäthän itsestäsi huolta ja anna aikuisten auttaa sinua. Sinun ei tarvitse jaksaa yksin.

Myös me olemme täällä sinua varten. Soita siis meille, jos kaipaat joskus juttukumppania. Vastaamme joka päivä numerossa 116 111 eikä puhelu maksa sinulle mitään. Meillä on täällä Nuortennetissä myös chat ja nettikirjepalvelu, jos haluat mieluummin kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä.

Voimia sinulle!

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: koulu on ass

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top