Siirry sisältöön
Paksapää

Oon masentunu koulun takia. Oon vitun rumaki [osa viestistä poistettu]. Välillä ajattelen ”Kaikki olisivat onnellisimpia ilman mua olemassa.” Siis miksi koulu on keksitty?
Ja jokainen ihminen käy elämässään helvetissä eli koulussa. En näe ikinä välitunnilla ketään joka olisi yksin paitsi itseni, olen puolmykkä, ja oon välkällä pää-asiassa näkymätön. Myöskin piilottelen itseäni koska pelkään että joku tulisi haukkumaan mua.. [osa viestistä poistettu]

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!
Onpa ikävä kuulla, että et nauti mitenkään koulussa käymisestä. Olisihan se aika hauskaa varmasti monen mielestä, jos kouluun ei tarvitsisi mennä tai sitten sen voisi suorittaa jotenkin eri tavalla kuin miten se tällä hetkellä tapahtuu. Tulevaisuudessa voi olla erilaisia mielenkiintoisia ratkaisuja koulun suorittamiseen, kun tekniikka antaa siihen mahdollisuuden.

Uskon, että et ole ainoa, joka vihaa koulua tai ajattelee, että jotkut henkilöt tai aineet ovat siellä ihan kamalia. Voiko teidän koulussanne antaa palautetta tai toivoa toisenlaisia ratkaisuja asioiden läpikäymiseen? Voisiko joku uusi toteutustapa helpottaa edes hieman koulussa olemista? Järjestetäänkö teillä välituntien aikana jotain yhteistä ohjelmaa, joihin osallistumalla ei tarvitse kokea olevansa yksin välitunnilla? Olisitko kiinnostunut menemään johonkin koulun kerhoon tai harrastukseen, jossa on helppo saada samanhenkisiä kavereita?

Voisiko jollekin aikuiselle jutteleminen auttaa jossain määrin kouluahdistukseesi? Kouluissa on yleensä aina terveydenhoitaja tai siellä voi olla psykologi tai kuraattori, joille voi luottamuksella jutella hyvin monenlaisista asioista. Suosittelen ammattilaisen tai muun aikuisen kanssa juttelua, koska koet koulun kovin ahdistavana. Jos puhuminen tuntuu alkuun vaikealle, voit hyvin kirjoittaa kirjeen tai täyttää huoli puheeksi kaavakkeen. Kirjeen tai kaavakkeen avulla sinun ei tarvitse kertoa kaikkea ääneen, vaan aikuinen näkee siitä asiasi ja kyselee sitten sinulta lisätietoja tarvittaessa. Alla on linkki huoli puheeksi kaavakkeeseen.
https://www.nuortennetti.fi/app/uploads/2017/09/Huoli-puheeksi-lomake.pdf

Mannerheimin Lastensuojeluliittoon voi myös soittaa nimettömänä, tänne voi kirjoittaa sekä chatata. Aikuinen päivystäjä auttaa ja tukee sinua mielellään.
Voimia tulevaan syksyyn sinulle!

Ystävällisin terveisin nuortennetin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Koulu on tylsää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top