Siirry sisältöön
.

Päivää! 8lk on tähän asti menny todella huonosti. Mulla ei oo yhtään motivaatiota kouluun ja mua ahdistaa siellä oleminen todella paljon. Lintsaan osan oppitunneista joka päivä. En pysty tekee mitään tehtäviä mitä mulle annetaan. Mua myös kiusataan koulussa todella paljon ja se on jatkunut koko yläasteen ajan. Isoin ongelma on se että tiedän että tuun jäämään luokalle jos tää jatkuu. Oon saanu nelosvarotuksia ja tiiän et mun on ihan pakko parantaa mut se stressaa todella paljon kun en vaan jaksa / pysty. Oon kertonu tästä mun vanhemmille mutta ne ei ymmärrä ja ne on jatkuvasti vihasia mulle ku koulu menee huonosti. Tää ärsyttää ja ahdistaa todella paljon eikä mua enään ees kiinnosta asiat joista ennen tykkäsin. En voi vapaa ajallakaan keskittyy mihinkään. Mä koulun jälkeen aina meen omaan huoneeseen enkä tee läksyjä ja oon siellä loppupäivän todella ärsyyntyneenä. Oon yrittäny nukkua mahollisimman kauan viimeaikoina mut oon silti aina väsyny enkä voi keskittyy mihinkään. Onks kellään ideoita mitä mun pitäis tehä koska oikeesti vihaan tätä ja sori et tästä tuli aika pitkä xD

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hyvä, että kirjoitit. Onpa tosi kurja kuulla, että sinua kiusataan ja se on kaiken kukkuraksi jatkunut jo todella kauan. On myös harmillista, etteivät vanhempasi ymmärrä sinua.

On aivan ymmärrettävää, että koulussa ahdistaa eikä sinne ole mukava mennä, jos siellä ei kohdella sinua kauniisti ja kunnioittavasti, vaan joudut joka päivä pelkäämään kiusaamista.

Tietävätkö opettajat, kuinka huonosti sinua koulussa kohdellaan? Lain mukaan koulun on varmistettava, että se on turvallinen paikka ihan jokaiselle oppilaalle. Tämän lisäksi jokaisella koululla tulee olla kiusaamisen vastainen suunnitelma.

Joskus kiusaaminen jää koulun aikuisilta piiloon, joten siitä olisi ehdottoman tärkeää kertoa heille. Jos olet jo kertonut asiasta ja kiusaaminen jatkuu silti, kerro asiasta uudestaan. Jos joku koulun aikuinen vähättelee asiaa, kerro jollekin toiselle. Jatka kertomista niin kauan ja joka kerta, kun sitä tapahtuu. Jos kerrot asiasta kerran ja sitten opettajat eivät enää kuule asiasta, he luulevat, että ongelma on poistunut. Tämä voi olla tosi turhauttavaa, mutta kukaan ei saa kohdella sinua koulussa huonosti. Sen täytyy olla sinullekin turvallinen paikka olla ja opiskella.

En tunne sinua, mutta uskoisin, että jos koulussa olisi kiva olla, myös koulumotivaatiosi parantuisi ja sinulla vapautuisi energiaa taas tehdä vapaa-ajallakin asioita, jotka ovat ennen tuottaneet sinulle hyvää mieltä.

Toivon, että jaksaisit kertoa kiusaamisesta koulussa mahdollisimman pian. Sen lisäksi toivoisin, että pääsisit juttelemaan sekä kiusaamisesta että ahdistuksesta, väsymyksestä ja vapaa-ajasta jollekin turvalliselle aikuiselle. Voisitko kuvitella kertovasi niistä koulusi terkkarille tai kuraattorille? Sinun hyvinvointisi on tärkeää ja heille nämä asiat ovat hyvin tuttuja. Olet tärkeä ja ansaitset olla iloinen ja onnellinen!

Ja toisaalta, voisiko luokalle jääminen olla ehkä hyväkin juttu? Olisiko uudella luokalla mukavia tyyppejä, joiden kanssa voisit ehkä taas nauttia koulunkäynnistä ja saada korotettua numeroita?

Pidäthän itsestäsi huolta! Voit myös soittaa meille tai tulla juttelemaan chattiin. Molemmat palvelut ovat auki vuoden jokaisena päivänä eivätkä ne maksa sinulle mitään. Meitä kiinnostaa kuulla, mitä sinulle kuuluu.

Lämmöllä
Lasten- ja nuortenpuhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Koulu stressaa todella paljon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top