Siirry sisältöön
Anonyyminä pysyttelevä

Siis mua ahistaa ihan sikana tulevat koulu-uinnit. Oon cis tyttö mutta sukupuoleltani enemmän nonbinary kun olen asiaa miettinyt. Joka tapauksessa oon 13 eli 7lk. Meillä on siis tulossa koulu-uinnit ja rakastan uimista ja mulle ei ennen oo ollu ongelma olla uimapuvussa mutta nyt ahdistaa olla vielä ALASTI siellä. Sain paniikkikohtauksen asiasta ja vieläkin enemmän ahdistaa kun olen rutiineja rakastava ja haluan tietää kaiken etukäteen ja ei vielä edes tiedetä milloin on meidän koulu-uinnit. En oo ulkona kaapista vieläkään muunsukupuolisena koska en uskalla. Myös oman kehonkuvan kanssa on ongelmia muutenkin kuin sukupuolen puolesta. Apua jooko 😭

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Anonyyminä pysyttelevä,

Ymmärrän hyvin huolesi ja ahdistuksesi tulevista koulu-uinneista ja siihen liittyvistä epävarmuuksista. On rohkeaa hakea tässä kohtaa itselleen tukea ja miettiä mikä tilannetta ja oloasi voisi helpottaa.

Kerrot ettet ole jakanut vielä omaa sukupuoltasi muille ja se onkin oikeutesi – sinä päätät itse koska ja kenelle asiasta kerrot. Miltä sinusta tuntuisi yrittää ottaa huolesi puheeksi liikunnanopettajasi kanssa, esimerkiksi kysymällä tarkempaa ajankohtaa uinneille ja onko esimerkiksi terkkarin luvalla mahdollista saada pukeutumisrauhaa muilta? Sinun ei tarvitse kertoa hänelle kaikkea, vain sen mikä sinusta tuntuu luontevalta. Opettaja ei varmasti kerro yksityisasioitasi eteenpäin, mutta voi vaikuttaa siihen, että pystyisit ennakoimaan paremmin tulevat koulu-uinnit ja esimerkiksi oman rauhan pukuhuoneessa.

Jos liikunnanopettaja ei tunnu sellaiselta aikuiselta, jolle voisit luontevasti jutella, voit myös kääntyä kenen tahansa luotettavan aikuisen puoleen koulussa, on se sitten mukava opettaja tai luokanvalvoja, terkkari tai kuraattori. Terkkarin luona voit myös rauhassa kertoa paniikkikohtauksestasi ja voitte pohtia yhdessä mikä siihen ja kehonkuvasi haasteisiin voisi auttaa. Voitte yhdessä miettiä, miten edetä asiassa, että voisit rauhallisin mielin osallistua ja nauttia tulevista koulu-uinneista!

Tsemppiä kouluun ja alkavaan kevääseen!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Koulu-uinnit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top