Siirry sisältöön
.

Meillä on kaksi seuraavaa viikkoa koulu-uinteja. Monen nuoren pahin painajainen!!
Niistä aiheutuu monelle elinikäiset traumat tai ahdistuneisuus(minä mukaan lukien)
Olen 13-vuotias ja meillä on luultavasti joku uinti testi
Pitää uida 200m haluamallaan tavalla ja 50m selkäuintia.
Se että miksi en osallistu on:
En osaa uida kunnolla.
Oon tosi hidas uimaan ja en osaa selkäuintia!! Kaveritkin on väheksyny ääneen sitä että ”siis ajattele jos et osaa uida se on niin helppoo”
”Söis jos ei osaa uida, siis oikeesti”
Ne on satuttanut ja varmistanut mun päätöstä entistä enemmän!!
Myös mulla on niin ruma keho ja inhoon olla vähissä vaatteissa kenenkään seurassa. Ahdistaa ihan vitusti varsinkin kun nyt ollaan murkkuiässä ja kehityksessä.
En tiedä miten äiti ottaa tän. Se ei oo puhunut mitään eikä mulla oo kunnollista uima pukua. En tiedä mitä tästä seuraa jos en osallistu. Mutta mun pitää varmaan ilmoittaa etukäteen liikka opelle etten aio osallistua omista syistäni. Itkettää ja ahdistaa oikeesti niin vitusti. Oikeesti rukoilen että ope ja äiti ymmärtäis.
Mua ei haittaa vaikka saan uinti arvioinnista numeroksi 4.
Tää on hyvä päätös. En halua traumoja tai mitään ylimääräistä paskaa mun elämälle.
Ahistaako teitä koulu-uinnit? Kertokaa tänne!!💕💕

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Toivottavasti saat tähän muiden nuorten kokemuksia siitä, miten he ovat selvinneet koulu-uinneista.

On tosi harmillista, että koulu-uinnit aiheuttavat noin kovaa stressiä ja ahdistusta. Se on ihan ymmärrettävää – kaikki eivät suinkaan tunne oloaan hyväksi riisuutuessaan muiden läsnä ollessa varsinkin, kun oma keho on ehkä muuttumassa eikä se tunnu välttämättä siinä hetkessä omalta tai tutulta.

Sekin oli kurja kuulla, että omat kaverisi suhtautuvat uimataitoosi naureskellen. Eiväthän kaikki ole hyviä uimisessa tai pidä siitä.

Toivottavasti pystyt juttelemaan tästä äitisi kanssa ja ehkä myös hankkimaan sinulle hyvän uimapuvun ennen uintien alkamista. Voisiko nätti ja hyvin istuva uimapuku yhtään helpottaa oloasi? Tai jos kävisit kokeilemassa sitä selkäuintia ensin äitisi kanssa?

Jos se helpottaisi yhtään oloasi, voisit kertoa myös opettajallesi, että et osaa uida hyvin ja että uimahallikäynnit jännittävät sinua. Luulen, että luokallasi on monta muutakin, jotka mieluiten jättäisivät ne väliin. Ehkä opettaja osaisi ottaa sen huomioon sitten siellä uimahallilla, jos sinun on kaikesta huolimatta osallistuttava uintiin? Onneksi kyseessä ei ole uimakilpailut, vaan voit uida sillä tavalla, miten osaat.

Jos haluat, voit soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen ja jutella asiasta lisää tai jos sinulla on joskus joku muu asia, josta haluat keskustella kanssamme. Meillä on täällä Nuortennetissä myös chat (auki joka ilta klo 17-20) sekä nettikirjepalvelu, jos kirjoittaminen on sinulle helpompaa. Kaikki nämä palvelut ovat maksuttomia ja anonyymejä.

Paljon tsemppiä ja myös mukavia hetkiä tähän kevääseen!

Terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Ä

Koulu-uinnit on hauskoja mutta ne pukuhuoneet on täynnä karvasia miehiä💀 ja ne on vielä alasti niin yritäppä siinä sen uinnin jälkeen sitten syödä☠️☠️

Vastaa aiheeseen: Koulu-uinnit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top