Siirry sisältöön
Mikä tää on

Tänään oli koulu-uinti ja se oli kamalampaa kuin muistinkaan. Ei se ala-asteella vielä näin ahdistavaa ollut. Olen siis 7-luokkalainen 13-vuotias tyttö.

Treenattiin rintauintitekniikkaa ja kun osaan hädin tuskin uida koiraa, se oli ihan kamalaa. Liikunnan opettajani vaan huutaa vieressä että älä anna jalkojen pudota! Vähän hitaammin! Ei, ei vauhtia vaan liikkeitä hitaammiksi!
Ja sitten pitää vielä tehdä uintinäyttö opettajalle muiden oppilaiden myös katsoessa. Meinasin siinä vaiheessa sanoa että en tee mutta sitten muistin että liikunnasta saa nelosen jos ei ole antanut edes yhtä uintinäyttöä.

En oikeasti ymmärrä miksi Suomen koululaitos pakottaa meidät tähän. Okei, osaan uida omalla tyylilläni. Miksi pitää harjoitella jotain rintauintia, josta ei todellisessa elämässä ole hyötyä? Tai, harjoittelu on ihan okei, mutta miksi sitten pitää vielä antaa joku näyttö? Sentään vaivauduin paikalle ja uskaltauduin altaaseen.

Olen muutoin urheilullinen. Harrastan liikuntaa ja minulla on treenit neljästi viikossa. Voisin saada liikunnasta ihan hyvin kympin, näin liikunnanopettajani sanoi, mutta minun pitäisi panostaa enemmän uintiin. Anteeksi mitä? Miksi panostaisin, jos se ei minua pätkääkään kiinnostatai jopa ahdistaa?

No tulipa taas romaani. Mutta kiitos jos jaksoit lukea tänne asti. Mitä koulu-uintivääryyksiä te olette kohdanneet?

Tyyppi

Itekkin aina vihasin koulu-uinteja. Mä en pysty sukeltamaan ollenkaan, koska oon melkein hukkunu pienenä, joten joudun aina shokkiin pää veden alla. Mun äiti kyllä kirjotti aina lapun, ettei mun tarvis sukeltaa, mut siitä huolimatta ope pakotti joka kerta. No sittenhän mulla oli ”menkat” koko loppu yläasteen ajan aina, ku oli uintii…

Ei siin sit. Altaaseen vaan ja polskit mikä voi olla niin vaikeeta?

14v poika

Kuule se uimataidon tärkeys saattaa tulla jossain elämän vaiheessa esille, ni sit kaduttaa ku ei osaa uida(ja nolottaa).

nalle

Ahdistaa koulu-uinnit ku ei haluis olla alasti luokan edessä
13v poika

Dreamer✨️🧿💋

Ahdistaa uida jos pojat kattoo ku oon puolalasti siellä🤡

Ankka

Ahdistaa varsinkin yläkoulussa kun pitää uida! Mulla ei oo alkanu menkatkaan nii ei siihen voi vedota. Pojat vaan tuijottaa tyttöi ku niil on rinnat alkanu kasvaa (ainaki mul) ja se vaan ahistaaaaaaaa!!!!! Pitää varmaa niitten sukupuolielimii alkaa sit tuijottelee😭

Dingg

Koulu uinnit alko ahistaan kun menin 5 luokalle. Sitä ennen oli korona niin ei menty koulusta. Kun menin 4 luokalle niin menin samalla uuteen kouluun. Sain uusia kavereita mutta seuraavana vuonna kun ois pitäny menbä koulu uintiin niin lintsasin ja tyypit kiusas koska olin ollu luvatta pois.
Joillakin vaan on sellanen ”sairaus” (kuten mulla) että on tosi ujo ja paljaan pinnan näkeminen saa ittensä paniikkiin. Ketään ei voi pakottaa sinne altaaseen, helpompaa lintsata. Sukeltaminenki on sen verran ahistavaa että saan aina kloori vettä kurkkuun ja se ei oo kovin kivaa. Ja vaikka en osais uida nii entä sitte???? En muutenkaa tykkää uimisesta tai lähtee seilaamaan johonki merille nii en tarvi mitää sellasta taitoo.

Tyttö 14.v

Mua ahdistaa luokan hiihtotunnit

V[Osa nimimerkistä poistettu]♡

Siis osaan itte uida ja uin joka kesä. Mulla on taustalla useita uimisharrastuksia mut nyt kun sain selville et oon nonbinary en pysty pitää uimapukua muiden edessä…

12v

Mua ahistaa myös koulu uinnit koska pukkareilla ku riisutaan nii meiän opettaja seisoo siinä ja kattoo. Oon tosi ahistunu alastomuudesta enkä tiiä oikee miks. Ku ihan sama kuka mua kattoo nii se ahistaa tosi paljon ja oon aina sillon silleen ”kyyryssä” ja jos mulla on vähänkää tiukempi paita nii oon sillon kans huonossa ryhdissä. Kaverit ahistaa vähiten mut äiti eniten joka pitäs varmaan olla just toisin päin. Alle vuos sitte halusin et joku tulee mun kaa saunaan mut nykyään niin meen yksin. Tästä tuli aika pitkä mut jos joku jakso lukee kokonaa ni kiitti ja jos joku haluu samaistuu

🍁 partiolainen 🍁

Moi, ite pidän kovasti koulu-uinneista, mutta ymmärrän kyllä kantanne siihen, että ketään ei saisi pakottaa sinne veteen. Itsellä vähän eri homma, kun olen harrastanut koko ikäni vesilajeja, mutta onhan se vähän eri juttu kuin luokan kanssa uiminen.
Tsemppiä kaikille koulu-uintiin!

👻

Koulu-uinnit on hirveitä!!!!!!!
Minun mielestäni sitä voisi olla 1 ja 2 luokilla, kun ei vielä todennäköisemmin uida ja sen jälkeen sitä voisi olla valinnaisena isommille.

Tässä oma mielipiteeni.

ihminen

mut melkeen hukutettiin kerran koulu-uinnissa ku pelattiin jotain käsipalloa vedessä

👑🧸🛍~girl~ 🛍🧸👑

Ahdistaa! Onneks ainakin meiän koulussa on nyt tehty niin että sitä uintia painotetaan alaluokille että niillä on useemmin. Kosk ameillä oli enne 2 tuntii keväällä ja 2 tuntii syksyllä. Mutta nyt 5 ei ollu ku vaan syksyllä. Koska muuten ois taas kohta. Mä en esim ikinä oo hypänny sieltä hyppytornista. Oon kyllä hyppiny laiturilta yms. Mutta jotenkin se ei jännitä niin paljoo kun hyppytorni. Oon itteni mielestä kuitenkin ihan ok uimaan mutta jotenkin siel koulussa uimahlissa alkaa vaan pelottaa. Mutta kyl mä esim tykkään sukella sellasii renkaita sielt pohjasta mutta kun pitää tehä joku kynttilähyppy jostain altaan reunalta niin…
Mutta ahdistaa myös se alastomuus. Enen meillä oli niin että tytöt ja pojat ui samaan aikaan mutta nyt ollaan erikseen. Mutta silti joudutaan oleen poikien edessä uikkarit päällä koska esim vikmeks kun me lähettiin niin ne tuli ja kulki meiän vierestä. Mutta kyllä niistä uinneista aina kuitenkin selviää vaikka siinä tilanteessa ei siltä tuntuis

Vastaa aiheeseen: Koulu-uinnit ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top