Siirry sisältöön
toppklass

Eli siis oon 12v bisukupuolinen (KYLLÄ) nuori ja oon 6 luokalla. Mua on kiusattu 2lk asti, ja luulen et syy on se, et tykkään Kpopist
En tajuu mitä pahaa siin on jos kuuntelen aasialaist musiikkii. Mua haukutaan ja viimevuon se alko mennä fyysiseks. Siis muahan ei fyysinen haittaa, osaan vetää takas turpiin 2kertaa kovempaa mut mua sattuu se henkinen. Mua on haukuttu kaikilla mahollisilla haukkumasanoilla ja mun mielestä ihan ilman syytä. [osa tekstistä poistettu] Kyl mul on pari kaverii mut suurin piirtein kaikki tykkää Kpopist. Mul on ehk vaa 1 hyvä puoli, se on et oon tosi hyvä enkus, 9lk tasolla. Ensvuon oon menos 7lk ja mua pelottaa, et tuleeks uusii kiusaajii. Meen ihan eri kouluun ku muut meidän koululaiset. En oo kertonu siit kiusaamisest kellekää, kosk ajattelen, et ku meen uuteen kouluun ni kukaa ei tunne mua eik ala haukkuun.
Mitä mun pitäs tehä et jaksasin?

MLL ylläpito

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Kiusaaminen on aina väärin ja olen tosi pahoillani, että olet joutunut kiusatuksi. Ajattelen niin, että jokaisella ihmisellä on ja saa olla oma maku musiikissa, tyylissä, harrastuksissa yms., eikä sen vuoksi ketään saa kiusata. Jokainen on arvokas omana itsenään, sellaisena kuin on.

Olet ehkä huomannutkin, mutta myös muut nuoret ovat kirjoittaneet keskustelupalstallamme pitävänsä Kpopista. On upeaa, että olet löytänyt musiikkia, josta pidät. Pidä rohkeasti kiinni siitä, mistä itse pidät, vaikka muut olisivat eri mieltä. Aina se ei ole helppoa, mutta jos nautit jostakin, niin se tuo sinulle taatusti paljon hyvää oloakin.

Kiusaaminen on vakava juttu ja toivoisin, että voisit miettiä löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Tietävätkö vanhempasi tilanteestasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? –osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton ja luottamuksellinen) tai kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17-20.

Ethän jää ajatustesi ja huoliesi kanssa yksin, olemme mielellämme tukenasi!

Vastaa aiheeseen: Koulukiusaus xc

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top