Siirry sisältöön
tytsi

onko kellään kokemusta koulukuraattoreista? meinaan että onko ne luotettavia? ite käyn kuraattorilla ,mutta en tidä voiko siihen luotttaa. haluaisin siis kuulla teidän muiden kokemuksista ja mielipiteistä!!!!!

Nimetön

ei oo

jldeathray44

on luotettavia ja niillä on vaitiolo velvollisuus

tilulii

Kun kävin kuraattorilla, se nainen oli tosi mukava ja myötätuntonen.. luotettavakin muuten, paitsi että jakoi asiani terveydenhoitajan kanssa, mikä ei olisi muuten haitannut, muttakun en kauheasti pitänyt terveydenhoitajastamme.

Eli kyllä voit kuraattoreihin luottaa. Kuraattoreilla on vaitiolovelvollisuus, joten ne eivät lavertele asioistasi opettajanhuoneessa taikka soittele vanhemmillesi, ellet anna erillistä lupaa toimia niin.

Kuraattorit ovat myös hyviä välikäsiä. Jos ongelmaan tarvitsee isompaa apua, he siirtävät sinut edelleen pätevämmälle ihmiselle.

Puhu vaan kaikesta mikä sinua vaivaa, niin oikea apu löytää sinut ja paranet siitä mikä sinua vaivaakin :)

Kiksu

Kokemusta on kuraattoreista, ainakin tästä yhdestä. Mukava ihminenhän hän on, osaa kertoa kaikkien juttujen positiiviset puolet ja näin. Ja se vaitiolovelovollisuushan kuraattorilla on, eli varma voi olla, ettei hän asioista eteenpäin kerro.

Mä itse pidin vielä vähän aikaa sitten näitä jatkuvia kuraattorilla käyntejä turhanpäiväsinä, mutta vanhemmat vaan pakotti sinne. Luokkis aina vei mut kuraattorin ovelle asti, vissiin varmistaakseen, että meen sinne. Ja kun mun mieliala ei muuttunut, alkoi luokkis ehdotella psykologilla käyntiä. Sanoin tyyliin haista kakka, mitä vattua mä siellä tekisin. Joo, sitten tää kuraattori kertoi luokkikselle, että mä olen masentunut ja mun pitää alkaa käydä siellä psykolla. Ei se tietenkään mitään meidän kahden välisistä keskusteluista maininnut. Luokkis sitten soitti asiasta vanhemmille. Ja nyt mä käyn sekä kuraattorilla, että psykolla, ja kiitos ihanan kuraattorimme, mun elämä on nyt paljon helpompaa kuin aiemmin <3

-crasy-

Mä en tykkää oikeen meijän kuraattorista. No toisiahan se auttaa, mut mua ei oo ainaskaa auttanut yhtään siellä käynti… olen ollut osastolla ja psykolla myös. mut lopetin psykon ku siitä ei ollut apua. Nyt olen täälä vaan ihan yksin masentuneena.

Umh…

Mie kävin kuraattorilla, ku olen muka ylitunnollinen ja masentunut. Se pahens sitä, ei yhtään auttanu asiaa.

uppme

ei auttanu mua ainakaa yhtää, ja en tykkää yhtää siit kuraattorista, koska se on vaa sellane ett laittaa kaikki syyt mun niskoille. En luottanu siihen tyyppiin yhtää ja kahen kerran jälkee en jaksanu enää sen syyttelyitä, lähin sieltä ovet paukkuen. Meiän koulun kuraattori ei oo hyvä, mut riippuu tietty kuraattorist se ett voiks sille kertoo kaikkee ja luottaa siihen:).

jepull

Mä kävin psykologil mut se vaan pahensi asiaa..

….

Itse kävin pari vuotta sitten koulukuraattorilla kiusaamisen takia. Kuraattori itsessään oli mukava, muttei tosiaankaan auttanut paljoa. Vaihtelee varmasti paljon eri kouluissa ja ongelmissa, mutta itselläni ongelma oli vähän suurempi kuin vain yksi kiusaustapaus…

Mutta tuosta luotettavuudesta. Kyllä heillä pitäisi ainakin olla vaitiolovelvollisuus, mutta muistan hyvin kuinka kuraattori oli minulta kysymättä kertonut luokanvalvojallemme kiusaamisesta. Tämä opettaja tuli suoraan minua tenttaamaan miksi en kertonut hänelle ensin. Suurin osa varmasti kuraattoreista pitää luottamuksen, mutta minun kohdalle sattui hieman huonompi tapaus…

Nykyään en kyllä menisi kertomaan kuraattorille ongelmista, koska heillä on kuitenkin aika pienet keinot tehdä asioille mitään. Jos haluat keskustella, niin sitten kuraattori on hyvä, mutta jos haluat että jotakin konkreettista tapahtuu, turha toivo.

.

Ala-asteella viimeksi kävin koulukuraattorilla kiusaamisen ja kavereiden puutteen yms takia. Se kerto mun omalle opelleni kaiken & myös mun vanhemmille ! että sellanen ’luotettava’ kuraattori jooo-o….. Sen jälkeen en käyny sen luona juttelee, mut nyt yläasteella on eri koulukuraattori (onneks) ja mulla olis tarvista mennä juttelee sen kans, mut en oikeen tiiä voinko mä luottaa siihenkään, jos se vaikka kertoo mun vanhemmille tai jotain… Se olis hirveetä!!!!

Vastaa aiheeseen: koulukuraattorit

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top