Siirry sisältöön
Angstinen nörtti

Eli siis, mulla olis taas laaja terveystarkastus parin viikon päästä. Oon kärsiny syömishäiriöstä jo monta vuotta ja oon nyt yrittäny parhaani mukaan parantua siitä, mutta koulun terveystarkastukset tuntuu aina ihan hirveen triggeröiviltä ja estää mua paranemasta. Ajatus siitä, että meen sinne terveystarkastukseen ja mun paino oliskin noussut tuntuu häpeälliseltä, vaikka tiedän, että se olis vaan hyvä juttu. Asiaa pahentaa se, se terveydenhoitaja aina kommentoi asiaan jotain tai kertoo vanhemmille, jotka taas kertoo koko suvulle. Sit luokkakaverit vielä kyselee kuinka pitkä oon/paljonko painan ja kilpailee siitä kuka painaa vähiten. Koulun terveystarkastukset on itseasiassa suurin syy siihen, että sairastuin syömishäiriöön ylipäätään. En tiiä mitä tehä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Tervehdys!

Olipa hienoa, että lähdit kirjoittamaan huolestasi tänne keskustelupalstalle. Ensinkin voit olla ylpeä itsestäsi, että olet parhaasi mukaan yrittänyt parantua syömishäiriöstäsi ja toivottavasti saat myös siihen apua ja tukea itsellesi!

Kerrot stressaavasi tulevaa terveystarkastusta ja painosi kommentointia. Ymmärrän hyvin, että tuo mietityttää ja ahdistaa kun olet kamppaillut asian kanssa useamman vuoden ajan. Ensimmäisenä tuleekin mieleeni, tietääkö terveydenhoitajasi syömishäiriöstäsi? Olisi tärkeää, että hän tietäisi asiasta ja sitä kautta voisi tukea sinua paranemaan eikä tietämättään lisäämään pahaa oloasi. On ikävä lisäksi kuulla, että joudut kuuntelemaan luokkakavereidesi kysymyksiä painostasi ja pituudestasi. Laihuus tai paino eivät ole kilpailun kohde ja me kaikki olemme ihan yhtä hyviä ja arvokkaita painoimme tai olimme kuinka pitkiä tai lyhyitä tahansa.

Miltä sinusta tuntuisi jutella asiasta jollekin aikuiselle koulussa, esimerkiksi juuri terveydenhoitajalle tai kuraattorille? Näin saisit apua ja tukea toipumiseesi, eikä sinun tarvitsisi jännittää ja stressata tulevaa tarkastusta. Sinulla on myös oikeus sanoa, ettet halua vanhemmillesi kerrottavan käynnistäsi ja voisitte yhdessä miettiä mikä voisi auttaa sinua toipumisessa.

Jos asia vielä jännittää tai stressaa sinua, voit olla myös aina meihin yhteydessä. Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) ja chat on auki joka päivä ja meille voit jutella mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella.

Tsemppiä ja jaksamista syksyysi!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Koulun terveystarkastukset ja syömishäiriö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top