Siirry sisältöön
Brownie😽

Moi, oon tällänen 12.v tyyppi, ja meil ois Hiihtoloman jälkee koulu uinti.. mä täs vitosel vaihdoin uuteen kouluun kiusaamisen takia, nii arvatkaa kaks kertaa minkä takia en haluu kouluuintiin. Just niih, ulkonäkö paineiden takia. Mulla ahdistaa mun vatsa ja jalat ihan hemmetin paljon. Musta tuntuu et oon ihan vitun läski ja en uskalla mennä uintiin ku kaikki, myös mua vuotta vanhemmat kutoset näkee mut pelkässä uikkaris ja muut tytöt kokonaan ilman vaatteita.. ja jos ajattelet et se on vaa tää, nii ei oo. Me mennään niihin vitun syviin altaisiin. Mä en oo mitenkään kauheen hyvä uimaan ja viel tosi lyhyt. Mua pelottaa et mä vaa nolaan itteni siel ja sit Mua kiusataan taas.. nii mä tartten apua. Miten mä joko jotenki maagisesti parannan mun body positivityy tai skippaan kouluuinnin? Auttakaa mua pliis.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Olen tosi pahoillani, että koulu-uinnit aiheuttavat sinussa noin voimakasta ahdistusta. Ymmärrän sen tosi hyvin. Jos on kehostaan yhtään epävarma, niin voi olla tosi pelottavaa riisuuntua alasti toisten nähden. Lohdutuksekseni haluan sanoa, että et taatusti ole ainoa, joka jännittää koulu-uinteja. Uskoisin, että luokallasi (tai koulussasi) ei ole juuri ketään, joka olisi täysin tyytyväinen kehoonsa. Usein epävarmuudet liittyvät asioihin, joihin toiset ihmiset eivät kiinnitä lainkaan huomiota.

Vaikka tilanne voi olla tosi vaikea, onneksi se on aika pian ohi. Toivon, että pystyt toimimaan pukukopissa ja suihkussa mahdollisimman rennosti. Jos olet näyttänyt, kuinka kiva kaveri ja hyvä tyyppi olet, en usko, että uudet luokkakaverisi alkavat kiusaamaan sinua myöskään uinnin jälkeen.

Et ehkä ole ainoa, joka kokee epävarmuutta myös uimisessa. Jos se nolottaa sinua, auttaisiko sen sanominen ihan ääneen. Että et ole ollenkaan hyvä uimisessa, sillä se ei ole sinun juttusi. Siitä voi sanoa etukäteen myös opettajalle, joka voi antaa sinulle taitosi mukaisia tehtäviä eikä odotakaan sinulta enempää kuin mihin pystyt. Teet sen minkä voit ja pian alkaakin jo paluumatka ja voit onnitella itseäsi, että selvisit siitä.

Rohkaisen sinua siis kertomaan kavereillesi nuo asiat, jotka jännittävät sinua – ehkä kaverisi voivat lohduttaa ja rohkaista sinua jo etukäteen ja silloin itse riisumis- ja uimistilanteet voisivat olla helpompia. Paljon tsemppiä uinteihin!

Ja muistathan, että voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111 tai jutella kanssamme chatissä. Myös kirjepalvelu on käytössäsi, mikäli kirjoittaminen on sinulle luontaisempaa. Chatin ja kirjepalvelun löydät täältä Nuortennetistä.

Lämmöllä,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kouluuinti ahdistaa (apua.)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top