Siirry sisältöön
Just me✨

Juu moi mitäs tässä muuta ku et menee p@skasti

Oon huolissani itsestäni
Mulla on ollu kokeita ihan sikana
Just sain tietää että sain 6 puolen
Se koe sit uusimaan et ei mitään

Musta tuntuu että mulla ei mene lähellekään hyvin
Mulla on sosiaalinen ahdistus ja ahdistus muutenkin
Mulla on ehkä masennus
Ja mulla on itsetuhoisia ajatuksia

Mulla on tosi huonosti kavereita

Oon tosi huono syömään välillä syön kauheasti toisinaan en oikeestaan mitään

En luota mun vanhempiin
Koulu tappaa mut
Muo kiusataan syrjimällä

Eipä muuta tai mulla ois kauheesti muuta mut en jaksa kirjottaa

Moikka!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos viestistäsi! Oli kurjaa lukea, kuinka sinulla on monenlaisia vaikeita asioita elämässäsi.

Minulla heräsi huoli sinusta, kun kerroit voinnistasi. Kirjoitit itsekin, että olet huolissasi itsestäsi. Kaiken tämän päälle sinulla on tainnut olla koulussa nyt työläs ajankohta kokeiden parissa. Ahdistus, masennus ja itsetuhoiset ajatukset sekä haasteet syömisen kanssa ovat aina sellaisia asioita, joiden kanssa ei pidä jäädä yksin. Teit todella hienosti ja rohkeasti, kun jaoit näitä ajatuksiasi tänne Nuortennetin keskustelupalstalle.

Oli kurjaa myös lukea, kuinka sinua kiusataan syrjimällä ja sinulla on huonosti kavereita. Kaikenlainen kiusaaminen ja syrjiminen on aina väärin ja olen todella pahoillani, että olet joutunut kokemaan sellaista. Aikuisten tulisi aina puuttua kiusaamiseen!

Oletko kertonut ajatuksistasi ja kokemastasi kiusaamisesta kenellekään aikuiselle? Vaikeiden asioiden ja ajatusten kanssa ei pidä koskaan jäädä yksin, vaan sinulla on aina oikeus saada apua itsellesi. Kertomalla voinnistasi ja tilanteestasi luotettavalle ja turvalliselle aikuiselle, mahdollistat sen, että voit saada apua ja helpotusta itsellesi. Vaikka olo tuntuisikin toivottomalta, niin aina on mahdollisuus parempaan ja valoisampaan tulevaan.

Miltä sinusta tuntuisi kertoa tästä kaikesta jollekin? Mainitsit, että et luota vanhempiisi. Tuntuisiko sinusta vaikealta kertoa heille? Joskus omille läheisille aikuisille puhuminen voi tuntua vaikealta, mutta esimerkiksi koululla voit aina mennä juttelemaan esimerkiksi opettajan, koulukuraattorin tai -terveydenhoitajan kanssa – he osaavat usein auttaa monenlaisissa vaikeissa tilanteissa ja ovat siellä sinua varten. Tärkeintä kuitenkin on, että kerrot voinnistasi jollekin luotettavalle aikuiselle.

Meillä Nuortennetissä on myös ilmainen Lasten ja nuorten puhelin (p. 116 111) sekä chat ja nettikirjepalvelu: https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/ Palveluissamme pystyt anonyymisti juttelemaan ihan mistä aiheesta tahansa.

Olet tärkeä ja arvokas! <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kun mielenterveys on 0%

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top