Siirry sisältöön
:(

Moi,
Mulla on aina ollu ahistusta ku puhutaa kuolemasta tai alan ajattelemaa sitä. Se alko varmaa silloin ku mun yks läheinen kuoli ku olin 2lk.
Mut oikeesti, jos jossaa sarjas tai elokuvas tulee joku kuolema nii mua ahistaa ihan sikana ja alan itkee. Mut se on kauheinta et kaikki nää kuolema ajatukset tulee aina illal ennenku käy nukkuu. Esim. eilen iltana mä mietin et heräänkö mä huomenna tai et onks mun joku vanhemmista tai sisko kuollu
Mä oon nähny paljo unii äitin ja pikkusiskon kuolemasta

Auttakaa pliis

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei :(
Lämmin kiitos viestistäsi. Kerrot kokevasi ahdistusta miettiessäsi kuolemaa ja kerrotkin, että olet menettänyt läheisesi ollessasi toisella luokalla. Kurja kuulla, että asia pyörii mielessäsi jatkuvasti ja aiheuttaa ahdistusta. Se kertoo myös siitä että ympärilläsi on rakkaita ihmisiä joita et halua menettää.

Oletko pystynyt juttelemaan esimerkiksi vanhempiesi kanssa pelostasi? Kuolemanpelko on normaali ja hyvin yleinen pelko, joten et ole huolesi kanssa yksin. Usein pelot pikkuhiljaa ajan myötä rauhoittuvat ja paras keino niiden karkottamiseksi onkin puhua niistä rohkeasti läheisilleen. Miltä sinusta tuntuisi ensi kerralla, kun koet huolta ja surua asiasta, mennä vaikka vanhemman kainaloon ja kertoa asiasta? Usein kun asian saa kerrottua ja itkettyä hetken, olo keveneekin.

Jos sinusta tuntuu, että ajatukset kuolemasta eivät jätä sinua rauhaan ja alkavat haitata nukkumista ja arkea, voit aina kertoa asiasta myös koulussa terkkarille tai kuraattorille. Voit myös aina soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111) tai tulla juttelemaan chattiin. Olemme joka päivä auki ja jutella saa mistä tahansa asiasta nimettömästi ja luottamuksella!

Lämpimin halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kuolema pelottaa ihan sikana

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top