Siirry sisältöön
Juu en tiiä

Siis oon nyt 18v ja mul olis tulossa kutsunnat, jotka ahistaa ihan hirveenä ku en halua armeijaan.
Mulla on diagnosoitu Asperger ja ADHD, joitten perusteella kait tietääkseni voi saada vapautuksen.

Ku en intissä tulis pärjäämään ku sosiaaliset tilanteet ahdistaa ja en pysty puhumaan tuntemattomille melkein ollenkaan. Jossain lääkärissä just ja just pystyn ku mietin monta viikkoo aikasemmin että mitä sanon siellä.
Se mahdollisuus etten saa vapautusta ahistaa eniten.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Kiitos, kun laitoit viestiä! Ikävä kuulla, että olet ollut lähestyvien kutsuntojen takia ahdistunut, mutta tosi hienoa, että et jäänyt asian kanssa yksin, vaan kirjoitit siitä tänne. Kutsunnat ovat monelle juuri ajankohtaiset ja jos itse ei halua armeijaan, niin ne voivat herättää monenlaisia vaikeita tunteita.

Kirjoitit, että eniten sinua ahdistaa se, jos et saisikaan vapautusta armeijasta. Ymmärrän, että tällainen asia voi varmasti mietityttää ja ahdistaa etukäteen. Oletko ottanut jo selvää, miten vapautusta voi hakea?

Ikävää kuulla, että sosiaaliset tilanteet ahdistavat, mutta hienoa, että huolellisella valmistautumisella pystyt esimerkiksi lääkärissä puhumaan jotakin. Oletko valmistautunut vielä vapautuksen hakemiseen? Olet mielestäni tässä viestissä osannut hyvin kertoa ajatuksistasi, joten olisiko siitä apua, jos kirjoittaisit ajatuksiasi vapautukseen liittyen ylös ja näyttäisit tekstin lääkärille? Näin varmistaisit sen, että saisit kerrottua lääkärille varmasti kaikki ajatuksesi tähän liittyen.

Jos haluat pohtia tätä asiaa tai jotakin muuta luotettavan aikuisen kanssa, niin meille voi soittaa, chatata tai kirjoittaa anonyymisti ja luottamuksellisesti. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Mahdollisimman hyvää kesää ja toivottavasti saisit tämän asian suhteen mielenrauhan mahdollisimman pian!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kutsunnat ahdistaa.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top