Siirry sisältöön
Pajukatu

Terve hei!
Pahoittelen viestitulvaa,, olen vasta nyt alkanut puhua ajatuksistani kunnolla,,
Ja ylläpitäjät saa sensureida ihan kuinka haluaa!! Tämä saattaa olla hieman…groteskia??

Aloitetaan sillä tiedolla, että olen ollut romahruksen partaalla!!! Vau!!!! Super siistiä!!!
Maanataina!!!
Eli… ok kuulostaa erittäin tyhmältä…mutta tämä johtui alun perin äänistä..! Minulla on joku kuuloasia.
En ole saanut minkäänlaista diagnoosia vielä,,,mutta hiljaisessa luokassa ilman kuulokkeita työskentely on kidutusta!!!
Sama edes vähänkin kova puheensorina..

Ja puheensorinasta se romarhus alkoi!
Olin englannin tunnilla, ja menin TÄYSIN lukkoon. Ääntä oli yksinkertaisesti liikaa!!! Juu, tätä on tapahtunut aiemmin, mutta ei näin vakavasti…

Sain jonkin ihme ahdistuskohtauksen, en pystynyt hengittämään kunnolla, olin itkun partaalla, halusin vain juosta pois luokasta kotiin sänkyyni ja nukkua tasan sata vuotta!!

Välitunti!!! Olin vieläkin ahdistunut!!!!!

Sitten…. raivo!!!!
Kauhea raivo! [osa tekstistä poistettu]

Yleensä minä olen vain ainaisessa keskilievän vihan tunteessa,,,,mutta nyyyyyt raivo.
[osa tekstistä poistettu]

Vointiani ei paranna se, että en :

KIRJAMELLISESTI EN PYSTY KESKITTYMÄÄN MIHINKÄÄN ASIAAN KUUTTA MINUUTTIA ENEMPÄÄ!!!

EIKÄ SE, ETTÄ MINULLA ON KAUHEA AHDISTUS KAIKKEA KOHTAAN!!!

EIKÄ SE, ETTÄ OUTO YKSINÄISYYTENI JA KOSKETUSKAIPUUNI PAHENEE HETKI HETKELTÄ!!!

EIKÄ SE, ETTÄ MINULLA ON LIEVIÄ ITSETUHOISIATAHTOASIOTA!?!??!

EIKÄ OIKEASTAAN SEKÄÄN, ETTÄ MINÄ EN OIKEIN SAA APUA MISTÄÄN!!!!

okei kiitos kun luit [osa tekstistä poistettu] hyvää päivän jatkoa!!!!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei.

Kiitos viestistäsi ja rohkeudestasi kirjoittaa ajatuksistasi. On tärkeää, että pääsee purkamaan mielessä olevia ahdistavia mietteitä, jotta niitä itsekin paremmin ymmärtää.

Ymmärsin viestistäsi, että epäilet saaneesi ahdistuskohtauksen tunnilla, jonka jälkeen koit ahdistuksen muuttaneen muotoaan raivoksi. Tämä on varmasti ollut sinulle hankala tilanne ja aiheuttanut sinussa hämmennystä. Huomasikohan opettaja sinun ahdistustasi, tai saitko olotilaasi apua keneltäkään?

Jos koet, että sinua ahdistaa useasti ja omien sanojesi mukaan koet myös olevasi ainaisessa keskilievän vihan tunteessa, on olotilaasi hyvä pohtia syitä. Koetko ahdistuksesi ja keskittymisvaikeutesi johtuvan ääniherkkyydestäsi, josta kerroit? Tai osaatko miettiä muita asioita, jotka voisivat liittyä ahdistukseesi ja vihan tunteeseesi? Oletko saanut apua ääniherkkyyteesi?

Toivon todella, ettet jää yksin pohtimaan näitä asioita. Paha olo on siinä mielessä salakavala, ettei se aina halua näyttäytyä muille, jos ei siitä itse uskalla kertoa. Puhuminen auttaa kuitenkin aina purkamaan ahdistunutta oloa, sekä jaettu huoli on puolikas kantaa. Myös se, että jää yksin pohtimaan omaa oloaan voi johtaa siihen, että purkaa pahaa oloaan itseensä itsetuhoisella käytöksellä, mikä ei ole ikinä hyvä keino, vaan lisää aina ahdistusta. Haluaisinkin siksi kannustaa sinua kertomaan ajatuksistasi ja olostasi jollekin turvalliselle aikuiselle. Tämä aikuinen voi olla esimerkiksi vanhempasi, kaverin vanhempi, opettajasi tai koulukuraattori. Keinoja kertoa on myös monia ja löydät varmasti oman tapasi ottaa aiheen puheeksi. Voisitko esimerkiksi käyttää Huoli puheeksi lomaketta? (https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/huoli-puheeksi-lomake/) Tai näyttää valitsemallesi henkilölle tämän tänne kirjoittamasi viestin? Voit tietysti myös mennä ihan suoraan kertomaan asiasta, jos koet sen parhaimmaksi tavaksi itsellesi.

Jos sinulla on kokemusta siitä, ettet ole saanut apua, vaikka olet sitä pyytänyt on tämä todella kurjaa. Haluan kuitenkin kannustaa sinua olemaan luovuttamatta. Asiasta kannattaa aina kertoa, kunnes saa tarvitsemaansa apua. Jos haluat, voit aina myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (suomeksi 116 111 eller på svenska 0800 96 116), kirjoittaa nettikirjeen tai chatata. Päivystäjän kanssa voit yhdessä pohtia, vaikka kenelle ja miten asiasta voisi kertoa, jotta saisit apua.

Sinä olet todellakin kaiken avun arvoinen, muista se! Uskon, että sinulla on ympärilläsi ihmisiä, jotka todellakin välittävät sinusta ja haluavat auttaa sinua.

Kaikkea hyvää sinulle toivottaa,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top