Siirry sisältöön
🏳️‍🌈✨

Miten mä voisin saada binderin? Ku en siis viittiis kertoo vanhemmille tai kellekään muulle et haluisin sellasen eikä mul itelläni riitä rahat sellasen ostamiseen enkä tiiä oikei mistä niitä saa ja miten niitä oikein pitää käyttää ja sopiskohan sellanen edes mulle… Voisko joku pliis tulla kertoo et mistä niitä saa ja miten niitä pitää käyttää ja miten puhua asiasta vanhemmille tai kavereille yms!!??

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, että haluaisit käyttää mieluiten binderia rintojen sitomiseen – sillä se onkin turvallisempaa kuin että käyttäisi sitomiseen jotain muuta. Toivottavasti saat tähän myös muiden nuorten kommentteja.

Bindereitä saa esimerkiksi Sateenkaarikaupasta (löydät sen googlaamalla), mutta rahaa se toki vaatii. Eli jos itselläsi ei ole siihen vaadittavaa summaa, niin voi olla, että vanhemmille on pakko kertoa asiasta. Tuotetiedoissa on ohjeet oikean koon valitsemiseen sekä binderin käyttämiseen – se päällä ei saa esimerkiksi nukkua.

Sitten vanhemmille puhumisesta. Yksi tapa on kysyä vaikka, tietävätkö he, mikä binderi on? Sitten voisit kertoa omin sanoin, mikä se on ja sanoa, että haluaisit itsellesi sellaisen. Toki perustelut kannattaa miettiä hyvin etukäteen, että osaa kertoa siitä heille niin, että he ymmärtävät sinua.

Kavereille kertominen voisi olla helpointa jossain luonnollisessa tilanteessa. Jos vaikka binderi pilkottaa kaula-aukon reunasta tai vaihdatte liikuntatunnilla vaatteita ja joku kysyy siitä. Tai jos pidät binderia ensimmäistä kertaa, voit kommentoida sitä, miltä se tuntuu – jos materiaali on erityisen pehmeää, se tuntuu aluksi oudolta tai iloitset siitä, miten hyvin se istuu. Vaihtoehtoja on monia, mutta uskon että kun asia on ajankohtainen, sopiva tilaisuuskin kyllä ennen pitkää tulee!

Jos haluat jutella lisää tästä tai jostain muusta asiasta, voit soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Lisäksi meillä on täällä Nuortennetissä nettikirjepalvelu, johon voit kirjoittaa. Kaikki palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymejä.

Tsemppiä ja kaikkea hyvää sinulle!
Toivottaa Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kysymyksiä binderistä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top