Siirry sisältöön
Matonen 16v

Tää varmaan tulee olemaan vaikea selittää, mutta koitan parhaani!
[osa tekstistä poistettu]

Onko kenellekkään muulle käynyt näin?

(Ps. en ole vielä sanonut tästä nykyiselle psykiatrille, mutta aijon)

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei Matonen 16v

Kiitos tärkeästä viestistäsi.

Kirjoitit viestissäsi, että sinulla on itsetuhoisia tekoja, joita jatkat todistaaksesi muille pahaa oloasi. Minua todellakin surettaa lukea, että teet itsellesi pahaa. Sinulla on varmasti paha olla, ja toivonkin, että löydät muita tapoja hallita oloasi kuin itsesi satuttaminen. Itsensä satuttaminen voi hetkessä tuntua hyvältä idealta mutta aiheuttaa aina enemmän ahdistusta kuin poistaisi sitä. Sinä olet arvokkain asia minkä omistat ja toivon, että tiedät sen.

Ymmärsin, että sinulla on hoitokontakti ainakin psykiatrille, jonka kanssa ajattelit ottaa asian puheeksi. Todella rohkeaa ja aivan varmasti hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen. Haluan kuitenkin kertoa sinulle, että sinun sanasi ovat arvokkaita ja riittäviä todistamaan sinun vointisi tämänhetkisen tilanteen. Sinun ei todellakaan tarvitse satuttaa itseäsi, jotta muut ihmiset uskoisivat, että voit huonosti ja tarvitsisit apua tilanteeseesi. Kukaan muu ihminen ei voi tietää miltä sinusta tuntuu kuin vain sinä itse ja se, että kerrot sanoilla, miten voit, se todellakin riittää! Toivonkin, että pystyt avoimesti juttelemaan juuri näistä ajatuksistasi esimerkiksi psykiatrisi kanssa, hän varmasti ymmärtää sinua. On tärkeää, että hän tiedostaa ajattelutapasi, jotta voisi parhaansa mukaan auttaa ja tukea sinua tässä tilanteessa.

Vaikka sinusta nyt tuntuisikin pahalta, ei se tarkoita, etteikö asiat voisi muuttua nopeastikin parempaan suuntaan. Sinä ja sinun hyvinvointisi on tärkeä asia. Jos jokin asia mietityttää sinua tai haluat purkaa tilannettasi lisää, voit aina myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen (suomeksi 116 111, eller på svenska 0800 96 116) nimettömästi ja luottamuksellisesti. Olemme mielellämme tukenasi tässä asiassa!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Kysymys muille apua hakeneille itsetuhoisille

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top