Siirry sisältöön
Joku vaan

en jaksa mitään enää. perheongelmat on isoin asia. en jaksa myöskään koulua. vahingoitan itteeni, ja en enää tiiä mitä teen mun elämällä. [Osa tekstistä poistettu] se pelko hiipuu kokoajan enemmän ja enemmän. en haluu apua. en haluu puhua. [Osa tekstistä poistettu]

[Osa tekstistä poistettu]

mun elämä on jo pilalla, sitä ei voi korjata.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei,

Kiitos, kun laitoit viestiä! Oli surullista kuulla, että voit huonosti sekä olet satuttanut itseäsi ja sinulla on ollut itsetuhoisia ajatuksia.

Minulla herää iso huoli voinnistasi ja vaikka sanoitkin, että et halua puhua tai vastaanottaa apua, niin toivoisin sinun kuitenkin saavan apua itsellesi. Vaikka nyt olo tuntuisi toivottamalta, niin tulevaisuus voi tuoda tullessaan monia positiivisia asioita, joista et vielä tiedäkään. Yksin ei kuitenkaan tarvitse jaksaa, vaan sinulla on oikeus saada itsellesi tukea ja apua.

Kerroit, että perheongelmat ovat isoin asia. Oletko näistä kertonut kenellekään kodin ulkopuoliselle aikuiselle? Olisi tärkeää, että sinä ja perheesi voisitte saada tukea ongelmiin, olivat ne mitä tahansa. Voisitko ajatella, että kertoisit näistä esim. opettajalle tai koulukuraattorille. Myös paikkakuntasi lastensuojelusta voi pyytää apua, jos olet alaikäinen. Sinne voi olla yhteydessä itse tai olla yhteydessä yhdessä jonkun aikuisen kanssa. Lastensuojelun tehtävänä on selvittää, millaista apua perhe tarvitsee, jotta kaikilla on hyvä ja turvallista olla kotona. Lastensuojelu ei tarkoita automaattisesti huostaanottoa, vaan sieltä tarjotaan monenlaista tukea.

Entä miltä sinusta tuntuisi kertoa voinnistasi jollekin turvalliselle ja luotettavalle aikuiselle? Onko sinun lähipiirissäsi sellaista aikuista, kenelle voisit ajatella kertovasi? Vointisi kuulostaa myös sen verran vakavalta, että olisi tärkeää, että pääsisit juttelemaan jonkun ammattilaisen kanssa. Tällainen ammattilainen voi olla esimerkiksi kouluterveydenhoitaja, -kuraattori tai -psykologi. Voit olla yhteydessä myös paikkakuntasi terveyskeskukseen. Jos sinulle tulee akuutisti paha ja itsetuhoinen olo, niin voit aina soittaa myös hätänumeroon, 112.

Jos haluat jutella nimettömästi ja luottamuksellisesti jonkun aikuisen kanssa, voit soittaa myös meidän ilmaiseen Lasten ja nuorten puhelimeen (p. 116 111). Voit tulla kirjoittelemaan myös chattiin tai kirjoittaa nettikirjeen. https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/

Ethän jää yksin ja muista, että olet kaiken avun ja tuen arvoinen. Olet arvokas!<3

Halauksin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

joku vaan

en ole sanonut kenellekään aikuiselle, mutta pian pakko ..
en muista sanoinko jo, mutta 8 päivän päästä mulla on terveystarkastus. piti täyttää lappu joka liittyi mielialaan. se lappu ei rehellisen täyttämisen jälkeen näyttänyt hyvältä.. also mulla on viiltely jälkiä käsissä, ja mulle laitetaan rokotus. en voi enää paeta :( vaikka en haluais, tää nyt tapahtuu pian :/

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei joku vaan,

Hienoa, kun kirjoitit uudestaan. <3

Kerroit, että sinulla on tulossa pian terveystarkastus. Ilmeisesti tarkastus ei vielä tätä vastausta kirjoittaessa ole ehtinyt olla. Olen todella ylpeä sinusta, että olet täyttänyt tarkastukseen tarvittavan lapun rehellisesti!

Kirjoitit myös, että samalla laitetaan rokotus, jolloin ilmeisesti myös viiltelyjäljet saattavat paljastua. Ymmärrän hyvin, että se voi mietityttää ja tuntua ehkä pelottavalta, jos joku huomaa viiltelyjäljet.

Voisitko ajatella, että tässä tulee sinulle tilaisuus saada apua ja tukea? Terveydenhoitaja on työssään tottunut kohtaamaan nuoria, jotka oireilevat mm. itsetuhoisella käytöksellä. Vaikka et haluaisi tätä ja asia pelottaisikin, niin asiat voivat itseasiassa kääntyä parempaan päin, kun ammattilainen saa tietää todellisesti voinnistasi ja näin pystyy auttamaan sinua.

Olet ottanut jo yhden ison askeleen, kun olet täyttänyt lappuun rehellisesti tiedot koskien vointiasi. Toivotan sinulle paljon voimia myös tulevaan terveystarkastukseen. Terveydenhoitaja haluaa aivan varmasti tehdä parhaansa vointisi eteen. Muista myös, että sinun ei tarvitse olla yksin ja sinulla on oikeus saada apua. <3

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

Vastaa aiheeseen: Lähellä luovuttamista

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top