Siirry sisältöön
läski

En oikein tiedä minne tämä kysymys kuuluisi, joten laitan sen nyt tänne. Eli haluaisin laihtua ennen koulujen alkua. olen 12 v, [osa viestistä poistettu]. Painoindeksini on merkittävä lihavuus. en kyllä näytä pituuteni takia kamalan lihavalta, mutta nyt kun menen yläasteelle haluaisin laihtua. syy: minun on vaikea tutustua ihmisiin, koska ajattelen olevani ruma ja lihava. Painon pudottaminen toisi minulle lisää itsetuntoa ja halua tutustua muihin. Eli siis: onko kellään mitään toimivia laihdutusvinkkejä?

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

Sulla on todennäkösesti edessä aika vaikea taival, laihduttamiseen ei nimittäin ole ainakaan vielä keksitty mitään helppoa, nopeaa ja varmaa konstia, vaikka mainos-tv yrittääkin meitä aivopestä sellaiseen uskomaan.. Koulujen alkuun on aika vähän aikaa, ja varmimmin pysyvimmän tuloksen saisit niin, että pikkuhiljaa laihtuisit pitkällä ajalla. Muista, että olet vielä nuori, -kroppasi muokkautuu vielä paljon. Sinun ikäisellesi ei edes suositella oikeastaan laihduttamista. Mutta voit silti vaikuttaa omaan kehoosi, ei tarvitse välttämättä niinkään puhua laihduttamisesta, vaan elämäntapamuutoksesta. Vinkit ovat siis nämä:
1. Syö terveellisesti. Paljon kasviksia ja vihanneksia, vähennä rasvaa ja hiilihydraatteja. Älä jätä niitä kokonaan pois. Syö kohtuullinen määrä (kulutuksesi mukaan). Tunnetkin varmaan ruokaympyrän, lautasmallin ja ruokapyramidin? Syö herkkuja vaikka vain kerran viikossa. Syö tasaisin väliajoin, muista myös aamupala. Voit etsiä vaikka kirjastosta kirjan tai netistä jotain tietoa terveellisestä ruokavaliosta.(muista, älä usko kaikkea ihan sokeasti.
2. Liiku. Onko sulla tai oisko joku kiva liikuntaharrastus? Vai saatko päivän liikunta-annostuksen ulkona kavereitten kanssa pelaillen, kävelylenkillä käyden tai jotenkin muuten? Muista hyötyliikunta, onko koulumatkasi niin lyhyt että voi kävellä/pyöräillä sen? Voisitko joskus käyttää portaita hissin sijaan? On olemassa myös liikntapiirakka, jonka löydät varmasti myös netistä.
3. Älä aloita juomista tai polttamista. En tiedä teetkö kumpaakaan, toivottavasti et. Ne eivät ole hyväksi terveydelle, eikä edistä laihtumista ollenkaan.
4. Muista, että vaikka kilot tai lihavuus vaikuttaa itsetuntoon ja terveyteen, -ne eivät tee sinusta mitenkään huonoa ihmistä. Olet varmasti taitava monessa asiassa, sinusta löytyy paljon kaunista sekä ulkonäössä että luonteessa! Paino ei ole tärkein asia maailmassa. MUISTA NAUTTIA ELÄMÄSTÄ! :)

Tsemppiä!
-Sartsu

wondering

Kokemuksella vinkkaan vain, että älä yritä muuttaa itseäsi, että ihmiset sinusta pitäisivät. Ps. Painoindeksi on tarkoitettu yli 18v. täyttäneille, älä viitsi sellaisia uskoa, olet vasta keskeneräinen ja juuri hyvä noin. Susta kasvaa vielä oikein mahtava ja ihana tyyppi, kunhan jaksat sen aina muistaa.

läski

tiedän että kasvan ja niin edelleen, mutta on mulle terkkarikin suositellut laihduttamista ja se sanoo että mulle voi tulla vaarallisia sairauksia jos en lauihduta:(

Voi ei!!

Musta tuntuu että olen hirveä läskivammainenääliöidiootti!! kukaan ei välitä tuntuu ainaki siltä!!! OoN YRITTÄNY laihduttaa mut ei siit mitää tuu kerran koulussa olit vaa yhen makaronin syötäväks ja ope huss sillälailla.. että!! Ja sano kovalla äänellä että eij haluu et sairastun syömishäiriöön! :( kaikki kuulu ja kyselee kokoa ajn mite menee onks kaikki kyvi ärsyttävää kun ein rohkene kertomaan mitään kenellekkään :(

miten saisin vastauksen sähköpostiini sillä en taid akäydä täällä kovin usein katsomassa vastausta..

Nimetön

Se mistä tingitään ei suinkaan ole normaali ruoka. Olen varma, että jos syö kunnon ateriat hyvää perus ruokaa, ei painon kanssa ole ongelmia, eikä herkuttelukohtauksia tule yhtä paljon. Vaikka saattaa tuntua, että nythetipaikalla, ei laihdu grammaakaan jättämällä esim. kouluruuan väliin, päin vastoin. Kukaan ei jaksa loputtomiin elää nälkäisenä ja sitten kun nälkä menee tietyn rajan yli, kaikki lupaukset rikotaan ja syötyä tulee mitä ekana vastaan ilmaantuu, harvemmin terveellistä ruokaa :(

Eniten herkuissakin vaikuttaa se määrä. Saa nauttia, mutta kohtuudella. Jos tuntuu, että se on vaikeaa, kannattaa ensinnäkin syödä kunnon ruokaa ennen herkuttelun aloittamista. Sitten ottaa esim. karkkia pienen kourallisen ja samaan kouralliseen pari palaa purkkaa. Poistuu karkkivadin ääreltä ja välittömästi kun on saanut viimeisen karkin kourallisesta syötyä ottaa purkan. Makean himo katkeaa. Kannattaa myös miettiä onko se sen arvoista. Jos herkku ei ole AIVAN MAHTAVA onko siitä iloa niin paljon, että sen viitsii syödä??

Jos tapana on napostella esim telkkarin ääressä, voisiko herkut vaihtaa viinirypäleisiin tai vaikka pakaste mansikoihin? Tai vaikka koviin imeskeltäviin pikku pastilleihin, joista riittää koko telkkariohjelman ajaksi?

Mieti aina kahdesti: jos on jano ja kädessäsi on limsapullo.. Joisitko ennemmin vaikka kivennäisvettä? Tai jos limsan himo on todella kova, juo ainakin ensin lasi vettä ja sitten vasta limsalasillinen.

Vastaa aiheeseen: laihduttaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top