Siirry sisältöön
Lendelz☆

Moi, tietääks kukaan nopeita tapoja laihduttaa? Oon 13v tyttö ja haluisin laihduttaa noin [osa tekstistä poistettu]. Alotin tänään [osa tekstistä poistettu] ja aion yrittää [osa tekstistä poistettu] mut onks mitään nopeempaa tapaa? Sopii myös epäterveelliset keinot mut ne on vähän vaikeita toteuttaa ku en haluu et äiti kysyy jos loptan syömisen, yritän kyllä vähentää syömistä.

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei!

Hienoa, että kysyt asiasta. Runsas ylipaino ei ole hyväksi, mutta myös laihduttaminen voi olla vaarallista tai vähintäänkin haitaksi keholle. Se on oikea taitolaji, jossa on hyvä pyytää apua ammattilaiselta. Mitä hitaammin paino putoaa, sen parempi. Maltti on siis valttia tässäkin asiassa.

Tärkeää on, että syö riittävästi. Jos energiaa ja erilaisia keholle tärkeitä aineita saa liian vähän, alkaa voida huonosti. Kehossamme ravintoa tarvitsee lihasten lisäksi aivot sekä kaikki sisäelinten tärkeät toiminnot. Nälkäisenä on väsynyt ja kiukkuinen eikä oppiminenkaan suju. Syömisen lopettaminen tai raju vähentäminen eivät siis ole hyviä vaihtoehtoja. Nälissään sitä sitten helposti taas ahmii herkkuja sen sijaan, että söisi jotain täyttävää, mutta terveellistä ja kehoa sekä mieltä ravitsevaa.

Toivoisin, että kävisit pyytämässä ohjeita syömiseen omalta terveydenhoitajaltasi. Hän osaa kertoa sinulle terveellisestä ruokailusta niin, että voit kuitenkin hyvin. Kuulostaa siltä, että sinulla on äiti, joka välittää sinusta. Pystyisitkö juttelemaan tästä asiasta joku päivä myös hänen kanssaan? Siis että haluaisit syödä terveellisesti ja voida hyvin. Mitä luulet?

Muista, että olet huippu tyyppi huolimatta siitä, mitä ajattelet kehostasi. Seurasi on hyvää tai huonoa riippuen siitä, miten kohtelet muita ihmisiä eikä liity siihen, minkä näköinen olet.

Emme jaa tällä palstalla laihdutusvinkkejä, joten toivon, että käännyt asiassa aikuisten puoleen. Voit myös soittaa meille numeroon 116 111 tai tulla chattiin juttelemaan. Molemmat palvelut ovat auki joka päivä, samoin nettikirjepalvelu, johon voit kirjoittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Soittaminen ei maksa sinulle mitään eikä sinun tarvitse kertoa nimeäsi missään palveluissamme.

Pidäthän itsestäsi hyvää huolta! Olet tärkeä!

Lämpimin terveisin
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

gold rose

en tiiä onko sulla todellista syytä tai tarvetta laihuttaa, mutta jos on nii mitää epäterveellisiä pikadieettejä ei ikinä kannata kokeilla ees koska ei niillä saa pitkäaikasia tuloksia.

kannattaa syyä vaa perus normi terveellistä kotiruokaa ja vähentää herkuttelua. lisäks kannattaa lisätä liikuntaa ja vähentää paikallaanoloo.

teini-iässä ei välttämättä kannata laihuttaa, koska kroppa muuttuu vielä ja välillä paino laahaa perässä ja välillä taas painoo tulee ensin ja sitte vasta pituus.

Vastaa aiheeseen: Laihduttaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top