Siirry sisältöön
Tyyppielämässä

Moikka vaan :) Oon siis 11v tyttö. Mulla on ihan hirveesti tullut ulkonäköpaineita käyn esimerkiksi joka päivä vaa’alla ja katson itseäni peilistä vedän välillä vatsaani kehoon päin koska tuntuu että vatsani oisi liian iso :/ Haluaisin laihduttaa tai vaikka vatsalihakset tai jotain oon yrittäny tehä vatsalihaksia juossut olen ja urheilullinen tyttö olen kyllä mutta en tykkää itsestäni yhtään! Olen miettinyt välillä että pitäisikö aamupala vain jättää syömätä tai koulussa juoda vain vettä ruokailussa ja syödä salaattia? Syönkö liikaa ruokaa/herkkuja jne. Onko yhtään lauhdutus vinkkejä koska elämä on rankkaa oman kehon kanssa koska joudun kamppailla joka päivä! :(
Kiitos kaikille jos autatte olisi kiva <3 Ja kiitos jos luit tekstin loppuun!

Paivystaja Lasten ja nuorten puhelin

Hei ”Tyyppielämässä”

Kiitos viestistäsi tänne nuorten keskustelupalstalle! Kerrot kokevasi ulkonäköpaineita ja pohdit laihduttamisen ja aterioiden poisjättämisen mahdollisuutta. Pohdit tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat kasvuusi ja kehitykseesi ja siksi on hienoa, että pyydät tähän apua!

Kerrot peilikuvasi ja kehosi huolettavan sinua ja haluaisit olla hoikempi. Osaatko sanoa, mistä nämä paineet voisivat johtua? Esimerkiksi somessa näemme paljon kuvia ja kehoja, jotka saattavat aiheuttaa paineita, mutta eivät kuitenkaan vastaa mitenkään oikeaa elämää ja todellisuutta. Yritä miettiä myös niitä asioita, joista pidät itsessäsi, esimerkiksi jokin taito tai luonteenpiirre? Jokainen meistä on ainutlaatuinen ja hyvä juuri omana itsenämme, ja me olemme paljon muutakin kuin vain ulkoinen olemuksemme.

Iässäsi kehosi muuttuu pikkuhiljaa ja alkaa saamaan aikuisen kehon piirteitä. Tytöillä alkaa vartalo saamaan muotoja paikkoihin, joissa niitä ei aiemmin ole ollut. Hetken aikaa oma keho voikin tuntua vieraalta ja oudolta ja se on täysin ymmärrettävää ja luonnollista. Yritä kuitenkin olla lempeä itseäsi ja kehoasi kohtaan.

Kerrot lisäksi olevasi urheilullinen ja harrastavasi monipuolisesti liikuntaa, hienoa! Liikkumisen vastapainoksi on kuitenkin tärkeää syödä terveellisesti ja monipuolisesti, sillä jokainen meistä tarvitsee energiaa jaksaakseen käydä koulussa, harrastaa ja olla kavereiden kanssa.

Jos sinusta tuntuu, että laihduttaminen ja tyytymättömyys omaa kehoa kohtaan on jatkuvaa ja vie elämästäsi tilaa muilta asioilta, olisi asia hyvä ottaa puheeksi esimerkiksi vanhempien tai koulussa terkkarin kanssa. Näin voisitte yhdessä pohtia, mikä saisi sinut tuntemaan olosi jälleen hyväksi ja ajatukset muihin asioihin.

Muista, että olet upea ja ihana juuri omana itsenäsi!

Lämpimin terveisin,
Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin päivystäjä

PuShEeN

Ymmärrän sun ongelman. Sä oot varmasti täydellinen just sellasen akun oot! Jos nyt kuitenkin haluut laihduttaa, ei KOSKAAN KANNATA olla syömättä mitään. Mikä oikeesti auttaa on se että sä syöt täysvilja juttuja ja vältät liikoja rasvamäärä. Se et jättää ruokailuja välistä saa sut vaan voimaan pahoin.

Vastaa aiheeseen: Laihduttaminen ja oma keho.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top